+10 mph lapaan lisää vauhtia!

Hello
No siitä on taas aikaa kulunut kun viimeksi tänne kirjoittelin, mutta tämän projektin osalta ei valitettavasti ole oikotietä.
Mut tossa 2015 keväällä kävin Peltomäki Golfissa lyömässä palloa TrackManiin ja ne tuntu niin hirmuisen nuhasilta. Sain kumminkin ihan hyviä lukemia mutta liian pientä. Silloin tuskailin että se +10mph pitäisi saada lapaan vauhtia että pystyisi aidosti haastaan kenttiä. Nyt se on liian paljon 100% pelin varassa ja me kaikki tiedämme että sellaisia ei vain oikein tule, kokoaikaa, No oli kesällä 2016 yksi sellainen. Niin, ei lisättävää. 😊
Varmaankin myös muistatte kun manailin että kunto on aina loppu ja ei oikein jaksa ja on väsynyt/vaikeaa pelaa golfia koko kierros. Tuskailin selän kanssa ja oli vaikka mikä vialla. No sitten talvella 2015 sattui ja tapahtui kaikenlaista ja asiat vaan loksahteli paikalleen.
Huomasin alkaineeni käymään Rouvan kanssa CrossFit Kirkkonummen Boxilla säännöllisesti hikoilee.
CrossFit:n tutustuin ystäväni Tapion kautta vuonna 2014. Jos muistan kun olin Kullo Golfissa apu Prona Jannelle ja oltiin iltapäivällä pelaa poikien kanssa kenttää ja hävisin 20 egee. Mua ketutti se ihan suunnattomasti ja vielä se että tunsin itseni heikoksi ja voimattomaksi. Muistelin siinä motarilla että Tapio aina hehkutti CrossFittiä ja päätin siinä autossa että nyt meen kokeilee. Soitin Tapiolle ja muistan pyytäneeni tutustumistreenin niin että mä “kuolen”. Ne oli speksit. No sieltä tuli heti suostumus ja sit alettiin buukaa aikaa. Voi elämä, en silloin CrossFit terminilogiaa tuntenut mutta joku Open kisalajeista tehtiin. Ensiksi oli hyvä lämppä ja sitten vedettiin kelkkaa pihalla. Mä vedin urakan ja jokaisella suoralla mietin että eihän tässä ole mitään järkeä. Kerättiin kamat sisään ja olisi pitänyt aloittaa 14.1 Kisalaji. Olin jo sen lämpän jälkeen ihan puhki ja mun kanssa tutustumassa oli joku Aerobic nainen ja se ei ollut sen kummemmin hengästynyt. Ensimmäistä kertaa pitkään pitkään aikaan mun piti mennä makailee ja nostaa jalat ylös, olin niin Hapoilla joten Herrasmiehenä annoin Naisen aloittaa urakan. 😊No tuli mun vuoro ja mielestäni sain 50 toistoa aikaiseksi. Muisti saattaa temppuilla. Seuraavien päivien aikana uskoin löytäneeni jokaisen lihaksen kehostani, mun varpaan välitkin oli kipeet. No tästähän mä vaan innostuin ja löysin itseni CF 8000:lta Kivenlahdesta.
Pikakelausta, ja oon Rouvan kanssa CFKN:n boxilla sännöllisesti hikoilee. Unohdin golfin aika hyvin koko vuodeksi, lähinnä omalta osalta. Kyl kävin vähän reenailee, pelasin ehkä 13 kierrosta, mut ei mitään erikoista. Vedettiin Rouvan kanssa vaan Fittiä. Oli avian sika makeeta löytää yhteinen Harrastus Rouvan kanssa, tossa just mietin että ei taida olla aikaisemin harrastettu mitään kimpassa. Pitää kyllä sanoa että tästä on tullut avian mahtava juttu duunaa kimpassa. En vaihtaisi hetkeäkään pois.
No niin takas Golfiin.
No nyt 13kk myöhemmin alko Golf taas kiinostaa. Golfissa kumminkin se sun fysiikka on sun moottori, joten mietin että jos en treenaisi Golfia ollenkaan ja meen vaan lyömään TrackManiin palloa. Ei se ihan niin mennyt, kävin kaksi kertaa hallilla kokeilee palloa ja kyllä oli vaikeaa. Ihan kuin olisi aloittanut koko lajin uudestaan. 😊 Pidin samalla pari tuntia oppilaille ja siinä samalla tuli vähän mietiskeltyä sitä tekniikkaa muutenkin ja voimantuottoa.
Ei muuta kuin TrackManiin vetää palloja. Golf Areenalla Suomenojalla on mahdollista vuokraa TrackMan omaan käyttöön, itse olen laitteen kanssa aika paljon pelannut ja TrackMan university käynyt suorittaa. Niin buukkasin koneen ja lyömään palloa. Aluksi mietin että otetaan lunkisti ja lämmitellään, paksat. Aloin heti takoo palloa niin että hiki lensi. 😊
Tein niin että en katsonut lukuja ainoastaan miten pallo lentää graafiikkana, se näytti lentävän tasaisesti oikealle. Välillä todella paljon oikealle eli aika sellainen voimakas Draw tai Hook näytti tulevan. En jaksanut sitä murehtia, ehtii sen  pallo vielä suoristua. 😊
No sitten laitoin luvut ruudulle ja aloi vertaan PGA Tour Average taulukkoon jonka otin mukaan. Hip hei! Sehän oli ihan loistavaa tekemistä, mailanpäännopeus oli noussut noin 10-12 mph ja siinä samalla pallon lähtönopeus. Wedgeistä i4:n asti oli aika samoissa PGA Tourin kanssa mutta sitten alko tulla eroa, Puu-3:lla jäin joku muutaman mailin ja driverilla sen 7mph. Eli selkeesti alkaa tekniikka prakaa.
Oli siinä mysö sekin että tuli kaikilla liian jyrkästi palloon ja sitä kautta niin pirusti spinniä palloassa, myöskin pallon lähtlkulma oli liian korkea verrattuna PGA Tour pelaajiin, eli pallossa ei ole samallaista puristusta. No toki en myöskään osunut niin huvin palloon mitä he tekevät. Mutta silti, valtava kehitys tapahtunut vuoden fysiikkatreenillä, eikä “yhtään” Golfia.
No tässä sitten vähän lukuja noista lyönniestä mitä tuli vedeltyä.
I9;llä niputin aika kivasti samaan kasaan, toki pituudessa on aika isoa eroa, mutta luulen että se tasoittuu kun saan vähän lyöntejä alle. Vähän ne on söpösti oikealla. 😊

Oli siellä sitten pari tällästä aika hauskaa i6:sta, mä kyllä veikkaan että kone vähän laski omiaan. 😊
Tää oli huikein:

Sit vetäsin perään tälläsen: 
Tuossahan on oikein menvät pallot, noita kun paukuttelisi kesän menemään niin olisi Golf melkoisen erilainen peli mitä aikaisempina kesinä. 😊
Tässä sanoisin sen session kesiarvo i6:n, jos kesällä tälläisiä paukuttelen niin oon ihan tyytyväinen. Ja kyllä se varamasti tuosta vielä vähän oikenee kun saan enemmän pyöreyttä swingiin ja sitä kautta en tule niin jyrkästi palloon.

Vetelin myös Puu-kolmosia. Tässä mun mielestä aika hyvä keskiarvo lyönti, ne oli kaikki aika identisiä, joka on sisäänsä ihan super juttu. Mut on se vähän tollanen matala mönkijä. Mutta harvoin mä yritän pysäyttää palloa tiettyyn mittaan näin kaukaa, mutta toisaaltaan jos tämä alkaa realisoitumaan kentällä, niin pitää alkaa säätää lapaa nostavammaksi. Nyt oon ottanut siitä asteet veke. 😊 Jos Carry nyt asettuu tohon 230m, niin ihan Super, koska sitten ei tarvii aina alkaa repii Raippaa pägistä vaan voisi vähän fiilistellä Spoonilla.

No sit se missä sain eniten turpaani verrattu PGA Tour Average lukuihin.
Eli aika paljon jää maileja lavasta, se ei oikein vapaudu, en teidä mitä mä jäkitin sen kanssa. Vaikka kuinka yritin hyppää ja tehdä vaikka mitä niin en saan Attackia plussalle àsiitä saan spinniä ja se pallo vaan vähän sutii ilmassa. Mutta positiivista on se että kaikki oli sen saman ~21 m oikealla, eli pitää vaan tähtää rohkeesti vasemmalle. 😊
No niin, eli sallasta ilman treeniä, fysiikkaa vaan vedetty. Tulokset muuttunut painoissa ja nyt myös lavassa huomasti.
Nyt pitää mennä ottaa pari Pron:n tuntia ja kattoa josko se “swingi” alkaisi löytyä.
Laitan lisää taas tulemaan kun projekti etenee, nyt siirrytään golfiin enemmän ja katotaan mitä siellä saadaan aikaiseksi.
Ugh.

-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *