Audi PGA Mestikset – Summary

Hello

No niin, niin se tuli ja meni, ainakin minun kohdalla.
Kilpailuvietti on kyllä hauska juttu. En muista koska olisin viimeksi ollut oikeasti pelaamassa kilpaa. Tai olen mä käynyt noita pikkuisia pelailee, mutta ei ne ole sama asia. Tämä oli se kilpailu missä olisin niin paljon halunnut pelaa hyvin. Kai mussa sen verran kumminkin asuu kilpailuviettiä, koska mietin tätä kisaa jo monta kertaa monta aikaa sitten. Juhannuksena mökillä mietin ja monessa paikassa. Hassua. No tottakai on, Kilpailuvietti ohjaa niin montaa mun tekemää asiaa. 🙂

En tiedä oliko siitä mitään hyötyä, mutta tulipahan pohdittu ja jännitettyä.
Oli se hassua kun sitten ensimmäisenä kisaaamuna ajelin kohti hämeenlinnaa ja siinä matkalla oli aika levollinen olo. Kuutenlin Spotifystä jotain musaa mitä olin lataillut. Mutta sitten kun tulin LinnaGolfiin niin sitten se tuli. Mua jännitti niin perkeleesti. 🙂 Ihan oikeesti, en tajuu miten voi jännittää niin paljon. Mulla oli sellainen olo että keho on ihan vetelä, en saanut rangella mitään terävyyttä ja pää oli ihan jumissa. Koetin siinä vain availla kehoa ja valmistautua megakuumaan peliin. Ilman kosteusprosentti oli joku 1000%. 
Keskitalo Petri oli siinä sitten startterina ja heitti musta aika hauskaa läpändeeriä. Petrillä on kyllä kantava ääni, siinä se kuulutteli ja kevensi tunnelmaa. En tiedä olinko ainoa joka jännitti mutta kyllä siellä oli aistittavissa pieni kireys, ei ollut sellaista pelaajien kesken jutustelua. Kaikki oli niin omissa ajatuksissa, jotkut vähän jutusteli mutta olin vähän yllättynyt tunnelmasta.

Audi oli kilpailun Title Sponsor ja siellä oli kyllä hienoja Audeja parkissa. Oli yksi parkkeerattu ihan siihen ensimmäisen tiin viereen. Kävi mielessä että kuinka iso kylkkäri pitää vetää että siihen osuu?  🙂 Ei oikeesti.  En noita Audi miehiä hirveesti tunne, muuta kuin lankomies mutta se ei ole jännittäjä. Kävin heittämässä Audimiehelle juttua että mun Hilux pesee ton Audi S6:n, sitä ei hymyilyttänyt. 🙂 Ehkä se koki Hiluxin todellisena uhkana… 🙂

Kilpailu
Sitten se aika tuli, Petri kuulutti meikäläisen lyöntivuoroon. Se oli aika hauskan kuulosta, mietin hetken että mitä mä täällä teen, mutta paskat. Mä tulin nauttimaan kauniista kentästä ja kelistä. Kenttä oli muuten ihan vimpanpäälle, oli Linna Golf tuunattu meille niin hienoksi.
Ensimmäinen väylä, morjens, aluksi se tuntui niin pirun kapeelta, sitten aamulla pomo sano puhelimeen että älä ajattele kuin hän, vaan niin kuin aina neuvot.  Sitten siinä puttaillessa muistin nämä sanat ja kattelin sitä ensimmäistä väylää ja totesin että ei se olekkaan niin kapea, ainoa että oikealle ei saa lyödä, se on No No! Kun pääsin boxiin Petrin kuuluttamana, ei se ollut yhtään kapea, otin 3Wood  koska mun täthtäyspiste oli just sen päässä. Jännitys, voi ei, oli vielä mies niin löysänä että eihän se lähtenyt ja vuoti sellaisena lehmän häntänä väylän vasempaan reunaan, siitä puuttuu kaikki puhti ja tekeminen. Ensimmäiset kolme väylää meni jännittäessä ja tein kolme pogia alkuun. Pyrin koko pelin ajan vaan nauttimaan pelistä ja antamaan itselleni mahdollisuuksia pelaa hyvä score. Yrittää ollaa tekemättä mitään triploja, mennä vaan stedisti kenttää ympäri ja tehdä hyvä tulos. Sain siitä sitten otteen pelistä ja tein hienoja putteja, pari pöröä ja reunalle killumaan, niitä mä tarviin, mutta ei uponnut. Ei se pallo väkisin mene, en mielestäni väkisin niitä yrittänyt laittaa, ei vaan mennyt.  Sitten ekan ysin loppuun tein pogit turhilla puteilla, ne oli huonoja missejä. Ehkä siinä keskittyminen vähän herpaantu, en oikein tiedä. Vedin hyvät avaukset ja hyvät jatkot mutta sitten se pragas. No Pogit korttiin ja +5 eka ysi.  Ei se huonosti ollut, ne kaksi turhaa sanoisin. Eli ihan pelissä vielä mukana.
No kympille löin avauksen Jordaniaan, mutta kävi säkä että pallolta oli linja takas väylälle ja eteenpäin. Puu oli sillee takana että pitkälle ei pääse joten vedin hyvän matalan i8:lla ja pääsin noin 180m lipusta. Kymppiväylä on siitä haastava että se griini on melko paljon korkeammalla. Mietin että hyvä Hybridi ja homma on siinä. Löin semihyvän, se lensi griinille mutta ihan väärään päähän joten hirmuisen pitkä pörö putti oli jäljellä, no se meni pitkäksi ja pogi korttiin. Se kolme puttia kyllä harmitti.
Matka jatku ja huonoista avauksista tuli aina pogi, pari chippiä kävi ihan kupissa mutta aina tuli ulos, ei pöröjä. Siinä loppuväylillä vähän harmitti että jos löi hyvän avauksen niin sitten viimeistely oli kuraa ja taas jos avaus oli huono niin viimeistely oli hyvä. Hassua. No 84 kortissa ilman isoja, oli vain paljon pogeja, liikaa.
Menin sitten pelin jälkeen reenaa rangelle hetkeksi, lähinnä niitä mitä olin missaillut. Koetin miettiä aina lyönnissä samaa tilannetta ja saada kunnollisia lyntejä aikaiseksi. Korillisen siinä löin, kävin myös reenaa ne pari missattua puttia. Sitten vaan hyvällä fiiliksellä Linna Golfin loistavaan porealtaaseen ja saunaa rentoutumaan. Se on kyllä niin priimaa.
Kun kylvystä pääsin niin vedin erittäin maukkaan Ceasar salaatin kanalla, oli melko kallis ruoka, mutta en sitä ressannut.

Vähän lisää Audeja.

On ne hienoja!
Mitäs siinä miettimään. Toinen pelipäivä.

Round 2:
Kevyen aamukaoksen jälkeen himassa pääsin liikenteeseen. 🙂 Kävin rangella lämmittelee ja avaa kehoa ihan normisti, sitten vähän aikaa puttailua. Vielä vedin pari sellasta mitä eilen missailin. Musta on erittäin hölmöä antaa kentälle lyntejä puteilla, mä ymmärrän että kaikki ei lyö niin pitkälle raudoilla ja avauksila mutta hei kamoon, kaikki voi opetella puttaa.
Tänään oli lähtö 10 tiiltä koska oli ukkosta ennustettu koko päiväksi ja haluttiin saada peli mahdollisimman nopeasti pelattua. Joten huonoimmat 10 tiiltä ja pelaajat ykköstiiltä liikenteeseen.
Vetäsin hieno 3Wood pienellä draw kierteellä kentälle, siitä i6 bunujen eteen ja i8 lipulle, putti ohi PAR kortissa. PAR on hyvä sille väylälle, mutta olis se pörö saanut upota. Ei tässä mitään, sitten vaan seuraavalle, no siinä avauksessa tulee, tai ei ne oikeesti tuu jos lyö hyvin, koivut eteen. Mun drive ei riitä griinille mutta griini bunkkereihin kyllä, joten ajattelin lyödä taas 3wood koska äsken tuli juuri oikea veto. Paskat lähti vasemmalle ja osu koivuun, tippu vähän naisten tiin oikealle puolelle joten ei tullut velvotteita. 🙂 Olis siinä ollut naurussa pitämistämistä. No siitä kentälle ja varmistelee PAR mahkuja, Löin väylälle ja sitten alko hölmöily, vedin vasemmalle bunuun jostian 70m:Stä? HALOO!! ei tollasta tehdä, no sieltä lipulle ja putti. Onneksi selviisin Pogilla mutta ihan turha tollasella väylällä missä mun pitäisi saada tulosta aikaiseksi. No en saanut. Seuraavalla taas 3wood vasemmalle ja joku 165m matkaa lipulle. Raffista sain hyvin lähtee pallon mutta ei se griinille pysähdy, vaan pitkäksi meni, chippi rinteestä jäi pari metriä lyhyeksi ja taas pogi kortissa. Seuraavalla sama tarina, avaus vasemmalla ja pogi kortissa.
No 14 on karmee mun vasureille joten vedin ihan paskan oikealle, no pallo oli rafissa noin 210m matkaa. Eikun i7 vaan väylälle ja PARia pelastamaan. Lippu oli ihan perällä ja vaikeassa kolossa. Matkaa oli joku 82m ja tasanteelle 79m, eli aika pieni paikka. Vedin ihan suunitelman mukaisen Wedgen ja se oli hieno, vähän linpun vasemmalle kovalla spinnillä ja peruutti takas noin 1-1,5m päähän lipusta. Sitten hyvä putti keskelle lapaa ja hieno PAR. Se tuntui hyvältä.
Annoin itselleni mahdollisuuden ja otin sen. Kaikki paitsi yksi PAR tuloksista sillä ysillä oli hienojen Wedge lyntien lopputuloksiä, löin itseni paikkoihin mistä Scorea voidaan tehdä.
No ekan ysin jälkeen olin tuloksessa +3, eli ihan mestoilla, pelissä mukana ja vietä CUT rajan oikealla puolella.
Sitten tultiin taas sille ekalle, no avaus vasemmalle raffiin ja siitä raudalla griinille, valu pitkäksi koska ei se vaan pysähdy sieltä. Putti just kierähti ja pogi korttiin.  Seuraavan pelasin hienoa golfia, pitkä hieno avaus, hyvä 3wood griinin kantaan, duffi ja kaksi puttia, PAR. Argh… Olin niin mestoilla tehdä Pörö ja kelaa itseni tukevammin rajan oikealle puolelle.  NO loput sitten olikin Pogeja huonojen avausten johdosta, ja jos avaus ei ollut huono niin sitten toinen lynti oli. Jotenkin se ote vaan katosi kokonaan. Sanoisin että keho väsy, tuli fyysisesti väsy, ei vaan saanut pidettyä miestä asennossa ja lyötyä hyviä vetoja. Tuloksen kaikki tietää. Marko ei pahalla, mutta onneksi en ollut viimeinen.

Mietintöjä;
 Lopputulos ei minuu sillee haittaa, vähän harmittaa kun olisi kumminkin halunnut pelaa hyvin. Musta on hienoa hävitä paremmalle, jos joku pelaa hyvää golfia ja mä häviin sille niin se on ihan Fine. Mutta musta on tyhmää karsiutua sen takia että itse urpoilee kentällä.
Molempina aamuina katselin pelimiesten tekemistä ja omissa ryhmissä oli hyvin palloa lyöviä herroja, ja kyllä mä sieltä kaivoin monta asiaa mitkä itseltä puuttu, mitä mun pitää selkeesti reenaa, opetella ja voimistaa. Lyönnin mitta, hyvissä lyönneissä, on ihan tarpeeksi. Mutta se mikä puuttuu on kapasiteetti lyödä huonoista tilanteista hyviä lyöntejä, sanoisin se tuloksen teko taito. Esim jos mietitään raffia ja matkaa 147m lipulle, noin 140m griinille. Niin tosta matkasta pitää pystyä lyömään niin nostavalla mailalla että se pallo pysähtyy, mä en siihen pystynyt. Toinen on se että se missattu draivi ei saa olla Jordaniassa, sen pitää olla vaan vinossa mistä elämä jatkuu. Eli mun missit on liian suuria se tasaisuuden säilyttämiseksi. Wedget ja putit on ihan pro, mä saan sellaisia lyöntejä mitä haluan ja onnistuin kilpailussa niissä hyvin, tottakai pari mokaa puteissa aina tulee, mutta mä oon ihan tyytyväinen siihen ja wedged, ihan PRO meininkiä.
Se mitä mun pitää opetella on notkeutta ja liikkuvuutta. Miten mä pystyn liikkumaan  energiatehokkaammin. Selkeesti voin sanoa että liikkuvuus ja kehon stamina ei ole sillä tasolla millä sen pitää olla. Koska voisin sanoa että ne monet missatut avaukset johtuu siitä että miehestä loppu puhti kesken, ei pystynyt painaa palloa vaikka olisi tarve. Nyt kun tässä jakkarassa istuu ja loruilee, niin kyllä tuntuu pakaroissa, alaselässä, takareidet ja kyljet. Jos olisin ollut huomenna mukana, niin sitten se olisi ainakin levinnyt. Pitää olla rehellinen näissä asioissa.

Miten tästä eteen päin?
Kun kilpailu on ohi niin printtaan lopputuloksen paperille, piirrän punaisella oman sijoituksen ja laitan nastalla työhuoneeni oveen. Siinä se muistuttaa mua joka päivä; voit maata sohvalla tai tehdä asialle jotain. Uskon että se motivoi alkaa reenaa keskikehoa kuntoon. Niin tyhmää antaa tasoitusta muille että ei kerkee reenaa. No en kerkeekkään, käyn päiväduunissa ja yksi täydellinen lapsi, kohta kaksi, no on siellä ihana Vamu kans. 🙂 Enkä vaihtaisi mitään pois, ei siitä ole kyse. Mutta jos tätä hommaa ihan oikeesti miettiin, niin jos illalla venyttelen vaikka 10 min ja 25 min teen lihaskuntoa. Ei se oikeesti niin iso investointi aikaa ole. Tuonkin jos teen vaikka 3-4 kertaa niin sekin tekee jo valtavan muutoksen.
Mun seuraava kilpailu on 16.7 Hirsalassa joten siihen osallistuu uusi mies. 🙂 En tiedä paljonko olen siihen kerinnyt reenaa, mutta ainakin fyysisesti olen notkeampi ja vahvempi. Kyllä se Golf on fysiikkaa ja siihen mä uskon, jos se on kunnossa niin taidon on helpompi tulla esiin. Sitten päästäänkin siihen Mentaali hommaan, mutta otetaan nyt askel kerrallaan.

Ei kai tässä nyt muuta sen tarkempaa tullut mieleen. Otetaan opiksi, tehdään asioiden eteen töitä ja yritetään uudestaan. Niin se vaan menee, ei saa luovuttaa.

-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *