Erilaista Golfia?

Yo,

Jotenkin mulla on sellainen tunne että Golf koetaan vähän vanhoillisena ja kangistuneena. 🙂 En tiiä mistä olisi moinen päässyt tulee mieleen. 

No tossa Rangella kun heiluu oppilaitten kanssa niin usein näkee myös mitä muut touhuaa. Monesti mietin että mitähän ne harjoittelee? Yritetäänkö opetella jotain asentoa, hermotusta vai mistä ihmeestä on kyse. Voisiko olla että pelaajan fysiikka on niin huono että ei vaan pysty muuten liikkumaan? 
No syitä voi olla monia ja menis aika monta sivua alkaa kaikkia ruotimaan. Mutta se mikä tulee päällisenä mieleen on että, on lukastu Golflehteä. Eikä siinä mitään pahaa, itse luen myös golflehtiä. 
Usein lehdissä ja youtube videoissa on otoksia swingistä, swingi joka on yhtenäinen, rento ja jämäkkä samaan aikaa pysäytetään yhteen kuvaan. Pitääkö nyt kaikkien opetella sitä kuvaa tai asentoa? 
Itse usein kattelen youtube videoita ja mietin miten videon aihe sopisi omaan hassuun swingiini. Saatan mennä rangelle mäiskii palloja välittämättä minne pallo menee tai vaikka vetäisin soketteja korillisen, koska usein tälläisessä treenissä yritän hakea jotain tunnetta ja mutustella omaa ajatusta. Jotenkin ylisi hyvä lisätä pelaajien ymmärrystä että monet huiput kenen kuva on lehteen tai videoon pysäytettynä on huippu urheilija, erittäin notkea ja vahva. Ei meistä monet taivu moisiin asentoihin, tai jos taipuu niin parin väylän jälkeen ollaan ihan puhki. 
Palatakseni mutusteluun, rangella näkee myös “vastaavia” ja usein jos ne lyö vaikka hudin tai soketin, niin suututaan tai turhaudutaan. Jotenkin pitäisi ymmärtää ero pallon lentotreenin ja jonkun tunteen hakemisen välillä. Toki välillä voi olla treeni missä molemmat yhdistyy, esim miltä tuntuu lyödä korkea draw? 
No oli niin tai näin, niin Junnujen kanssa päätettiin tehdä jotain ihan muuta. Välittämättä muista ja muiden mielipiteistsä. Kyllä sain palautetta treenien jälkeen että onko toi nyt ihan oikeeta harjoittelua. Pitää muistaa että nämä innostuneet junnut on joku 9-12 v. Kuinka pieneen raamiin ne pitäisi muka sijoittaa? Haloo! Golfista pitää nauttia, sitä pitää tehdä monella eri tavalla, sitä kautta löytyy se oma tapa ja oma nautinto pelata tähä hienoa peliä. 
Joten Vedettiin erilaisia ChippiTreenejä. 🙂
Kuperkeikka Chippejä
Rapukävely Chippejä
Junnujen kanssa kun touhuttiin, kukaan ei kysynyt että mitä muut ajattelee? Ne oli täysillä mukana ja meillä oli tärkeen hauskaa!!!
No tästä sitten alkeiskurssilaisten kanssa keskusteltiin; Onko Golf liikuntaa? No ehdottomasti on, joten tehtiin rangella Burpee Swingejä. Tässä tuli valtava ero junnuihin, heti ensimmäinen kysymys oli; Mitä muut ajattelee? Saako näin tehdä rangella?
No tottakai saa, ja pitääkin tehdä erilaisia asioita! Mitä väliä sillä on mitä ne muut rangella miettii?
No Anyways koko ryhmä lähti hienosti mukaan ja lopuksi naurettiin, kyllä me aikuisetkin osataan heittäytyä hetkeen ja laittaa roppa peliin. Ehkä siihen tarvitaan vain tällänen pitkätukka yllyttämään. 
Burpee Swing
Uskaltakaa aidosti kokeilla kaikkea! Rohkeasti vain, siitä saattaa oppia jotain hauskaa! 🙂
Hyvää Juhannusta!
-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *