fbpx

Hello

Olen monesti purkanut ajatuksia ja tunteita siihen että huono tulos johtuu huonosta kunnosta. Olen myös itse suorittanut TPI Level 1:n ja tiedän paljon siitä miten kehon kunto vaikuttaa pelaamiseen ja kykyyn pelata golfia. Golfia voi toki pelata monella eri tasolla joten kaikkien ei pidä olla notkeita ja vahvoja. Mutta jos halutaan pelata Golfia tasolla jossa tulos pyöriin Herra Par:n molemilla puolilla niin tekniikan pitää olla hyvä ja toistettava. Jotta tälläinen ihme saataisiin aikaiseksi pitäisi kehossa olla tietty liikkuvuus ja voima. Toki on ihmisiä joille on hyvin luontaista heiluttaa mailaa ja siksi tarvitsevat vähemmän fysiikkaa, esim vaikka henkilö joka on 2m pitkä. Ei paljoa tarvitse sellaisen pätkän tehdä hommia että lapaan tulee vauhtia kun luotaisesti Swingin kehä on varsin laaja.

Olen monta kertaa somettanut että harmittaa huono kunto ja yleensä olen saanut vähän tehtyä sen jälkeen jotain asialle, mutta sitten se on taas alkanut hiipua. Kunnes taas tullut seuraava peli ja taas tehty päätös. Varmaankin aika tutun kuuloinen tarina. No onneksi nyt meidän Rouva kävi CrossFitin alkeiskurssin ja innostui lajista todella paljon.

Tästä sitten hyvänä kimmokkeena tavella päätin että nyt se ruoto laitetaan kuntoon ja lähdin Rouvan kanssa samalle boxille. Tästä tulikin todella kiva yhteinen harrastus ja kiva yhteinen juttu, sitä yhteistä aikaa. Tuosta päätöksestä on nyt noin 4kk aikaa ja kyllä pitää sanoa että vähän tuloksiakin tullut. Ei huolta ei minusta ole kasvanut isoa ja suurta enkä ole laihtunut valtavasti. Paino pysynyt suht samassa, ehkä 1-2kg pudonnut paino, mutta se suurempi juttu on että Core on vahvistunut valtavasti.
Monet selkäkivut ja vaivat on poistunut, yleinen ryhti parantunut ja oma fiilis paljon parempi.

No miten tämä vaikuttaa Golfiin?
CrossFitissä tehdään paljon Funktionaalisia liikeitä ja tämä aiheuttaa sen että koko kehoa pitää pystyä hallitsemaan ja samalla useimmiten koko kehoa myös tulee treenattua. Se miksi silloin pari vuotta sitten aloitin ekan kerran CrossFitin oli juuri tämä monipuolisuus että saisin nopeutta ja voimaa. Mutta sitten nuo pari pienokaista vei vähän aikaa ja taas lisää selityksiä miksi se jäi. Golfissa tuotetaan voimaa jaloista ja maasta, CrossFitissä tehdään paljon Maastavetoa, tempausta, valakyykkyä ja muita vastaavia liikkeitä. Eli periaatteessa samoja mistä pitkät draivit muodostuu.

Olen nyt tänä keväänä pääsyt pelaamaan kaksi kierrosta kunnon säässä ja vielä hyvässä seurassa. 🙂 Kiitos siitä seuralaisille.
Hauskaa ja parasta tässä on se että kummallakaan kerralla ei ole mies väsähtänyt 13 reijän jälkeen, 16 reijällä ei ole ollut selkä ihan puutunut ja vielä 18 reijällä ollut paljon energiaa vetää palloa tiiboxista täysiä ulos. Molemmilla kierroksilla lähipeli ollut melko tarkkaa, molemmissa kierroksissa lyöntien keskipituus ollut parempi ja molemmilla kierroksilla draivit ollut paljon parempia kuin viime kesänä. No  mitä vähän suunnan kanssa välillä ollut haasteita kun ei ole kerennyt reenaa. 🙂  Eli olen jaksanut pelata kunnon Golfia koko kierroksen enkä ole joutunut kertaakaan valittamaan että kolottaa ja särkee. Nyt pitää muistaa että talvella en ole käynyt treenaa sen erikoisemmin, mitä samalla oppilaitten kanssa pari palloa lyönyt.
Kehon tuntemus on paljon parempi ja puttaaminen on helpompaa kun core pysyy kurissa koko putin ajan. Kuinka hassulta tuo kuulostaakin niin näin se on.
Molemmat kierrokset on pelattu valkoisilta ja molemmat kierrokset on alle 80 lyöntiä, 78 ja 79. Yhtään pöördiä ei vielä ole kirjattu, joten vähän on vielä tarkkuudessa hakemista, mutta alkaa melkoisen tasaista olla lyöminen ja kaikki on parantunut sillä että mies jaksaa taas pelata.
Maila ei enää heiluta pelaajaa vaan pelaaja alkaa heiluttaa mailaa.

Nyt tätä mut #Fitissä2016 innostusta on kestänyt sen ~4kk ja tässäkin ajassa voidaan huomata merkittävä muutos. En nyt sano että se on juuri valitun CrossFitin ansiota vaan ehkä enemmänki se että on säännöllisesti vetänyt 2-4 treeniä viikossa. Tämä toki tuo lisää innosusta treenata ja innostusta mennä treenaa golfia ja päästä kentälle testaa miten veto lähtee. CrossFittiä suosittelen lämpimästi kaikille ja samalla muistutan että aloittakaa maltilla että paikat ei hajoa.

On se huikeeta taas huomata samat vanhat viisaudet, pidä keho kunnossa niin kaikki on helpompaa.

Tässä lyhyesti alkukesän tuntemuksia, ensi puraisu pelaamisesta uudessa minässä. 🙂 Odotan kyllä itsekkin innolal miten tämä tästä kehittyy.

-TSGA