Galvin Green

Parasta!
Niin, ei siinä oikein muuta sanottavaa ole. Nyt voin kesän kokemuksella sanoa, että on kuin vetäisi Bentleyn niskaan 🙂
Olen useita merkkejä käyttänyt, joten voin sanoa rehellisesti, että aika hyvät lähtökohdat mihin verrata.Pitkään käytinesimerkiksi Niken vaatteita, koska ne oli hyvän tuntuisia ja tyylikkäitä. Mutta aina tuo Galvin Green on mielessä ollut, että miksi ne on niin paljon kalliimpia kuin muut? Nyt kun katsoo niin aika monella huipulla,varsinkin ET:llä, on ne päällä.
Jannen (www.jfga.com) apulaisena sain mahdollisuuden näihin tutustua lähemmin, ja ero on huima kaikkiin muihin, en koskaan enää vaihda merkkiä! (never say never, mutta jotain todella mullistavaa pitäisi tulla vastaan, että edes miettisin vaihtoa)
En tiennyt tarkemmin merkin eri mallistoista, kerrospukeutumiseen soveltuvista eri kerroksista, mutta ajattelin että parhaimman kuvan saan kun tilaan koko setin ja testaan miten eri kerrokset toimii yhteen.
Voisin tässä vähän avata näitä GG:n ideologioita malliston takana; laadusta tinkimättömyyteen ja kerrospukeutumiseen.
GG-multilayer.png

Aloitetaan siis ensimmäisestä kerroksesta:

Alimmaisena kerroksena on SKINTIGHT Fresh.
Tämä on se  vaate joka on ihoa vasten, tilasin itselleni parit alushousut ja pitää sanoa, että parhaat mitä olen käyttänyt. Jenkeistä ostin UnderArmor vertailupariksi ja ne on myös ihan hyvät, mut nää on ehkä vähän paremmat, ainakin mulle. Erittäin mukavat ja hengittää eikä hankaa mistään.
Seuraavana, SKINTIGHT Compressiona Technology.
Tää on sitten muikeeta, siitä on saatavilla kaksi eri versiota 1.0 ja 2.0. Ne ovat ihan täydelliset Suomen säähän. Tämä kerros tuo lämpöä. Ero 1.0:lla ja 2.0:lla on se, että ne on suunniteltu eri lämpötiloihin;  1.0 on <10 astetta ja 2.0 taas <20 astetta. Sellaisia kelejä Suomessa riittää koko golf kaudella paljon. Varsinkin opettaessa rangella tuntikausia keli muuttuu nopeasti ja illalla on vähän viileämpi tai tuuli nousee, mutta näiden kanssa ei tule Pro:lle kylmä 🙂 Tuosta 1.0:sta testasin myös pitkiä kalsareita ja ne oli todella kivat jalassa, muutama aamupeli ja iltapeli ollut sellaisia missä ne on ollut ihan omiaan. Joo, kyllä, mulla on ollut jo mamikset jalassa. 🙂
Kolmas kerros Ventil8™
Tämä on se tyylikerros. 🙂 Siis T-paidat ja housut. Näistä on sitten taas useampi versio, eli on tosi kuumassa pelaamiseen ja sitten siitä viileämpiin. Musta ne kaikki versiot oli todella mukavia päällä ja melko värikkäitä. 🙂 Se ei ole haitaksi, seuraavan ryhmän on helpompi bongaa mut metsästä ettimästä palloja 🙂
Mut joo, tilasin parit housut ja pari paitaa, tämän lisäksi tilasin yhdet housut jotka oli WINDSTOPPER mallia, ne on huikeet, siistit pelihousut mutta samalla Windostopper.  Tilasin ne vahingossa, mutta oli hyvä vahinko 🙂
Nyt sain myös elämäni ensimmäiset ruudulliset golfhousut, joo ja sukulaismies oli niin kade niistä ja se ei edes Golfaa. 🙂
Nyt voin olla väärässä, mutta mielestäni tähän sarjaan kuuluu kaikki villapaidat, ne on todella hyviä, olen käyttänyt pari villapaitaa lähes koko kesän, no Suomen kelit on mitä on, ja vieläkään ei näy mitään kulumisia. Jotenkin odotin että bägin kantamisesta olisi tullut jotain hankaumia tai vastaavaa.
Seuraavaksi puetaanki INSULA™ kerros
Tämä kerros tuo lisälämpöä. Tätä on selkeesti vähemmän tullut testattua koska ihan niin kylmä kesä ei Suomessa ollut. Mutta kyllä niitä on päässyt jo käyttämään. Vaate on hieman hassun tuntuinen aluksi, eli se on tuntuu sisältä sellaiselta kananmunakennolta. 🙂 Muista voi tuntua joltain muulta. Erittäin hengittävä ja lämmin vaate, ja suunniteltu pelaamiseen. Lähinnä vaatteen leikkaukset, esim hihat, niin ne “kiristyy” ranteita kohti eli ei ole hihojen päät häiritsemässä mailaa gripatessa. Toinen on se, että kun päälle laitetaan sadeasua niin tästä on valtavasti hyötyä.
Näitä INSULA™ vaatteita on sitten vaikka kuinka monta erilaista, on hihaa ja ilman hihaa etc. Eli valikoimaa riittää varmasti kaikille.
Antaa tuulla; Windstopper®
Jos käy niin että alkaa pikku myrsky, niin ei haittaa. Itse ainakin diggaan pelaa tuulessa, koska silloin musta Golf on enemmän pelaamista kuin “tikkaGolfia”. En ole koskaan ollut hyvä tikassa. 🙂 Joo, tää on huikeeta kamaa, estää tuulen menemästä ytimiin. Mulla on pari erilaista, hihallinen ja lyhythihallinen, ja molempia tullut käytettyä, ja sama tarina näissä toistuu, ei hiosta, ei hankaa, kiristä tee mitään muutakaan mitä et halua vaatteen tekevän missään lajissa. Mutta kyllä on helppo swingailla tuulessa, enemmän siinä pitää miettiä pystyssä pysymistä, mutta sehän se onkin, vaate päällä voit olla varma että kesken lyönnin ei tule ahistusta saati sitten selkään tai muuhun pääsisi tuuli puhaltaa. Mä inhoan sitä kun tulee selkään tai niskaan, mulla menee niskat aina ihan jumiin jos pääsee puhaltaa, siksi mulla on autossakin aina tuuletus pois ja ikkunat visusti kiinni.
No kaiken tämä kerraston päälle laitetaan joko GORE-TEX® Paclite® Shell tai GORE-TEX® Performance Shell.
Ihan ehdotonta kamaa. Paclite on puhdas sadeasu, erittäin hyvin istuu, hengittää eikä estä swingaamista. Mulla on takki ja lyhythihainen pusero. Molempia päässyt Suomen sateissa testaa ja molemmat toimii todella hyvin, vesi pysyy ulkopuolella ja pelaaja lämpöisenä. Ollut oikein kivaa pelaa sateessa, musta se on aina ollut kivaa, mutta nyt kyllä toimii. Tilasin myös Galvin Green Paclite lippiksen ja se on ollut hyvä, pysyy pää kuivana, tai ei ole märkä lippis päässä.
Tuo GORE-TEX® Performance Shell ollut myös erittäin hyvä. Mulla on yksi pusero ja siinä on kyllä hyvä kömpiä syyspelejä, täysin vedenpitävä se on, joten ei tarvitse sitä stressaa. Tässä leikkaus ja muotoilu on enemmän kehonmukainen, joten se tarjoaa parhaan mahdollisen liikkuvuuden, oli sitten laji mikä tahansa.
 Tässä jotain lyhyesti siitä kuinka pukeudutaan täydellisesti keliin kuin keliin. Enää ei Sallinen anna etumatkaa ainakaan vaatteissa tai siksi että on ihan märkä.
Asiaa voi punnita monelta eri kannalta, mutta tosi asia on kumminkin se että Golf on ulkoilmapeli, eli kyllä siihen keliin ja kelin muuttumiseen pitää varautua. Moni sanoo että pelaa vain kun keli on täydellinen, joten ei tarvitse sadevaatteita tai lämmintä, eikä siinä ole mitään vikaa. Se hyvä puoli golfissa on että sitä voi pelaa juuri niin kuin haluaa ja juuri sellaisessa kelissä kun haluaa. Itse golffanaatikkona haluan pelaa aina, oli keli mikä tahansa. 🙂
Jos tulee kysyttävää näistä tai mistä hankkia niin laitahan viestiä niin kerron mielelläni lisää.
-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *