Golf on hassu peli….

Niin taas se sama tarina kuin aikaisemmin. Aika paljon on vettä tullut taivaalta edellisen päivityksen jälkeen.
Oli tossa erilaisia ajatuksia mistä kirjoitella mutta ei oikein mikään tarttunut että olisin saanut aikaiseksi, toki myös kesälomalla kaikki 2,5 kierrosta golfia ei oikein luonut mitään kerrottavaa. No ei tartuta siihen. 🙂

Tuossa pari viikkoa sitten oli kumppani / asiakas golfkilpailu, minne sain kutsun osallistua. Oikeastaan ainoa mitä toivoin oli että ei sataisi vettä, jotenkin tuntuu että koko kesä mennyt sateessa pelatessa. Sekin aika mikä ei satanut rakennettiin kotona kaikkea eikä tullut pelattua.

No niin takas tähän kilpailuun, toiveeseeni vastattiin ja oli mitä hienoin keli Kytäjällä. Lähes aina kun Kytäjästä puhutaan niin sanon mielipiteenin; Kytäjällä ihmisen on hyvä olla. On ne kentät vaan niin hienoja. No kilpailu oli erittäin hienosti järjestetty ja siellä oli aamiainen valmiiksi katettuna. Tulin hyvissä ajoin syömään aamiaista ja vähän tekee shäköposteja Surfacella. Pidettiin siinä yksi palaverikin ruuan lomassa. Jotenkin musta tuntuu että aina kun palaverissa on Ruokaa, tulee vain hyviä päätöksiä. 🙂 No siitä sitten kömmittiin eka vähän chippii, pitchii ja bunkkerii. Siinä Range vieressä on hyvät paikat alustella. No kuten arvelinkin niin hyötyä oli, oli vähän ruosteessa se niin sanottu herkkyys. Ei se kerrasta palaa, mutta saa edes vähän ajatusta.
Siitä sitten rangelle mättää, ja Kytäjämäiseen tapaan jokaiselle oli tehty omat pallotornit ja pallot oli valmiina rangella. Pieni juttu mutta musta niin hieno. Osuin koko range ajan palloon todella hyvin ja ihmettelin sitä vähän ääneenkin että treeni pitää muuttaa terassin tekemiseksi. 🙂
Siitä sitten hetkeksi puttailee ja vähän hakee tuntumaa. Tuntui että kaikki on valmista hyvälle golfille, sellaiselle mitä tykkään pelaa.

No tuli startti, löin avauksen vähän griinistä ohi ja chippi noin 80cm vähän lipun yläpuolelle. Mun ensimmäinen tii oli SE 10, Se par 3 väylä. Oli todella herkkä chippi ja ihmettelin että onnistuin niinkin hyvin. No putti, morjensta, vetäsin kauheen tykin kupin yli jonnekin 3m päähän kupista, sieltä ohi ja tupla kortissa. Se oli vähän kun joku olis vaan juossut bunkkerista ja lyönyt täysiin naamaa ja juossut pois. No kelailin siinä että selkeesti griinit on super liukkaat ja näitä tulee muillekkin. Seuraavat neljä väylää meni vähän samalla tavalla, avaus väylälle, siitä griinille ja putteja. Olin ensimmäisen 4 reijän jälkeen +3 tilanteessa ja mulla oli ollut 3 birdie puttia.
Aivan kauhee mentaalinen paine, tuntui että mun päähajoaa, niin oli lämmitys täysillä. Mä en periaatteessa tehnyt mitään väärää, ja iskuja vaan tuli. No tuli siihen sitten yksi noin 5m birdie mikä livahti sisään.
Yritin vain koko ajan rauhoitella itseäni ja koettaa hokea että Golf ottaa ja antaa. Et lopussa yleensä ollaan even. Mut vitsi oli vaikea, kärsivällisyys oli niin koetuksella. No siinä sitten se 14 par 5. Iskin huippu raipan ja loisto paikalla alkaa maalaa tokaa griinin kantaan, ehkä pompuilla griinille. Kauhee hook oikealle vetee siitä männyn edestä. Taas oli muuten lämmitys päällä, ja rauhoittelin itteäni että en ala mitään typerää tekee. Golf ottaa ja antaa…..
No droppasin siihen raffiin ja tietenkin se meni vähän heinään, Matkaa 142m lipulle ja tyyntä. Ajattelin että hyvä Cut i7:;lla ja on vielä mahkut säästää par. Eli mä kierrän sen puun järven puolelta. Mietin että jos tulee suora niin lentäisi kumminkin veden yli. Lähti heinästä huippu veto ja griinillä oli matkaa noin 5m ylämäkeen ja siitä putti sisään ja kortissa par. 🙂 Nostaessani palloa kupista, taas mietin, Golf ottaa ja antaa…

No kierros jatkui vähän näin koko lenkin. Mutta siellä keslellä tapahtui hassua. Jotenkin se “Flow” tai mikä olikaan tuli kuvaan ja pelasin joku 10 väylää -2 kunnes sitten tein ysille pogin huonon chipin jälkeen. Esim se 18 väylä, huippu raippa kentälle, siitä 230m lipulle, spooni ilmassa griinin alkuun noin 8m ylämäki putti, osa pallosta meni kupin yli ja metrinen paluu jäljellä. Taas tuli kympit ja kauhee tykki yläpuolelta ohi ja sieltä sisään, Par kortissa. Ai että taas kävi ajatuksia. 🙂 Tuloksena +5 ja ehkä hassuin kierros mitä olen pelannut.

No sitten aloin vähän laskeskella että mitäs siellä oikein tapahtui?
Osuin 11 väylää, eli aika hyvää avausta sain kentälle. Tämä sitten mahdollisti sen että pääsen yrittämään griinejä, no niitä oli 13 griiniä. En muista toista peliä tänä kesänä jossa olisi ollut yhtä paljon griiniosumia. Lopuksi laskin vielä putit ja olisiko niitä ollut sitten joku 31 puttia, en nyt muista ihan tarkkaan. Ei sitten kumminkaan ihan huonosti putattu.
Mutta hassua on se että siellä oli chip-in, melkein säkitin bunkerista ja kaikkea. Silti usein tuntui että vääryyksiä tapahtui vaikka siellä oli huikeita säkityksiä ja pitkiä putteja. Esim siinä 8 väylällä lähin tarkoituksella lyömään lujaa kun yritin saada malatan rullaavaan Hookin että pääsisin mahdollisimman pitkälle. No paskat, tuli niin karmee kimura että se kiersi ennen niitä puita 7 väylälle ja juoksi sinne naistentiin suuntaan. Mietin siinä että Morjesta, mites tuolta jatketaan?
No siinä muistein joskus aikaisemminkin olleeni siellä ja että siellä saattaisi olla rako. No oli siinä pieni, mutta matkaa 132m lipulle vähän ylämäkkeen. Ei muuta kuin i8 kouraan ja mietin että jos vähän saisi normaalia korkeamman niin hyvä. Meni jonkun 1cm sen kuusen yli ja tuli  nätisti griinille, josta isolla kallituksella noin 3,5m birdie paikka. Putti ei uponnut, mutta se että olin siinä tilanteessa ei tullut ekana mieleen avauksen jälkeen.

Olen monesti tätä miettinyt ja golf on kyllä hassu peli, koskaan ei pidä antaa periksi, ei sitä koskaan tiedä mistä ihmeen kolosta se pallo löytää perille ja ties minkälaisen tuloksen saa aikaiseksi. No toki en odota että teen 6 birdiee peräkkäin, vaikka se on teoriassa mahdollista.

Joten ei muuta kuin uutta matoa koukkuun ja yrittämään, välillä se tuntuu pahalta, hassuja asioita tapahtuu ja maalissa ollaan ihan hengissä.
Edelleen, Kytäjä on niin hieno paikka ja siellä on ihmisen nin hyvä olla. 🙂

Että sellainen miekkailu se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *