Golf Sense

Golf Sense!

Joo, tämä on sarjaan golf härpättimet, mua on aina kiinnostanut kaikenlaiset kapistukset ja härpättimet. Vaimo on aina ihan raivona kun jotain uusia tärkeitä aarteita on hankittu. 🙂
Mutta tämä ei ollut mun hankkima vaan Joulupukki järjesti tämän.

No siihen on nyt sitten tiukasti tutustuttu ja tutkittu, kyllä pitää sanoa että ei ihan turha kapistus. Vaikka itse ehkä enemmän preferoin videokameraa.

Eli mikäs tämä sitten on?
Golf Sense on golfhanskaan liitettävä pieni mokkula joka mittaa swingistä kaikkea tärkeä tietoa. Jotta laitetta voi käyttää pitää olla iOS tai Android pohjainen laite johon BlueTooth yhteydellä siirretään lyönnin tiedot. Laite piippaa heti lyönnin jälkeen kun tiedot on siirretty ja ne tulee heti sovelluksen näytölle. Se miten laite eroaa esim SwingByte kilpailevasta kapistuksesta on että jos puhelin on taskussa niin se mittaa myös puhelimella lantion kierrot, kun taa kilpailveta laitteet mittaa vain mailaan liikettä.  Nopeuden, kulmat, liikkeet tasot, kiertymistä, tempoa, rytmiä etc…….. Siis vaikka ja mitä. Se mikä tossa on hyvää, laite kertoo kuinka pitkälle maila kulkee taakseviennissä, millä tasolla maila kulkee, eli miten SwingPlane säilyy. Kiihtyvyys, GolfSense softa kertoo miten lyönnin kiihtyvyys toimii. Laitteesta saa sellaisen pika-analyysin biomekaniikasta, joo ei tämä mikään sellainen K-West tai muiden laatua vastaa mutta antaa ajatuksen siitä miten kiihdytys osumaan muodostuu. Esim softa kertoo  missä kohtaa downswingiä käsien nopeus oli suurimmillaa, tämä olisi tietenkin parasta olla juuri ennen osumaa. Mutta usein se onkin jossai ihan muualla. Mielestäni tämä tieto on erittäin laadukasta jos haluaa lisää ymmärrystä omasta lyönnistä ja varsinkin jos haluaa lisää mittaa lyönteihin. Niin kaikki tehot pitäisi saada juuri siihen osumaan tai snadisti sen jälkeen, että mailan lapa ei vaan hidastuisi ennen osumaa.

Golf Sense Paketti:

Eli sollanen pieni telakka ja pieni kapistus, laturina toimii esim jonkun iLaitteen laturi, paketissa tulee vain USB johto. Paketissa suositellaan että lataaminen suoritetaan vaikka liittämällä johto kannettavaan.  Laitoin sinne tukeen viestiä ja ihan vain varmuudenvuoksi että ei riko laitetta, vastasi todella nopeasti.
Tällänen se sitten on. 
Ja sitten hanskassa. 
Sitten itse laite ja telakka.
Mutta joo, saattaa miettiä että vaikuttaako toi lyömiseen, ei se vaikuta. Ei sitä edes huomaa että on hanskassa kiinni, on se niin kevyt mokkula. Kai se on tulevaisuudessa SIM:n kokoinen. 🙂
Tässä mitä firma itse siitä kertoo.

GolfSense analysointi:

Kyllä mä diggaan tästä kapistuksesta. 🙂

-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *