GPS, HeartRate, Stats, etc….

Hellow

Joo, mä jouduin mainoksen uhriksi.
Tai ainakin melekin. 🙂

Kuten ehkä olet huomannut niin mua kiinnostaa kaikki statistiikka ja kaikenlainen mittaaminen. Kyllä siihen useimmiten liittyy joku “Härpätin”. 🙂
Juuri niin, ei se voi olla totta jos siinä ei tarvita jotain laitetta. 🙂

Koko juttu alkoi siitä kun Olin asiakkaiden kanssa pelimatkalla Malagassa ja yhdellä niistä herroista oli sellainen tuomipäivän kello, siis se tikitti ja mittas kaikkea mahdollista, myös sykettä. No siitä sitten se ajas mulle pikkuhiljaa muodostui.  Toihan olis aika mielenkiintoista statistiikkaa kerää, paljonko käytetään tunteja, kaloreita, matkaa, korkeutta, etc, kaikkeen liikuntaan, ei vaan Golfiin.

No koetin tossa kysellä ja selvitellä mikä olis Fiksuin ratkaisu. Paljon tuli hyviä ehdotuksia ja valikoimaa on sitten ja paljon. Mutta kaikissa oli se sama  vika, yksi laite lisää. Vaikka mä haluan kaikkia härpättimiä niin en mä tee mitään kellolla. Mulla on ollut joku tuhat kelloa ja kaikista on aina se ranneke hajonnut, tai oikeastaan ne pienet plugit joilla se ranneke on kiinni itse kellossa. Joten mä en halua uutta kelloa.
Mun kellona on ollut jo monta vuotta mun puhelin, ja mä fanitan ajatusta että kaikki on siihen kiinnitetty. Koska se mulla on aina mukana, sillä mä kuuntelen musaa jos olen salilla, se mulla on lenkillä se on mulla joka paikassa. Vaimo aina nauraa että se kasvaa muhun kiinni. 🙂 Ehkä pääsen joku päivä sitäkin kokeilee.
Joten Nou Kello.

Siis mä ostin SportsTrackerin. 🙂 Eli siis sykemittarin, sellasen nauhan tohon sydämmen kohille.  Koska se on Suomalainen, tai ainakin saanut alkunsa ja se osaa jutella mun puhelimen kanssa. Eli nyt se sama laite soittaa mulle musaa ja mittaa liikeet. Golfkentällä toi on tosi hyvä koska sykemittarin kantosäde puhelimeen on joku +20M tai ainakin niin valmistaja lupaa, joten pakko se on uskoa.

Löytyy osoitteesta:
http://www.sports-tracker.com/

Käyttö on helppoa. Asennat puhelimeen softan, ja sitten teet tunnuksen ja kirjaudut sisään. Esim Facebook integraation on valmiina.
Tilasin ton sykemittarin kun sain mainoksen et 74 taalaa, plus verot, plus posti. Mutta muuten edullinen. Siellä ona pari versiota myynnissä, toinen toimii laajemmalla laitekunnalla mutta siinä on patterit. iPhone versio pelkästään, on sitten akulla, joten tilasin akku mallin, en jaksa sitä pattereiden veivaamista.

Tällänen sieltä postista sitten tuli.

Oli kyllä oikein tyylikäs paketti. Se on kyllä kiva kun noihin on alettu panostaa. 🙂

Hauska tollanen mini laite. 
Toinen mistä diggaan on se että kaikelle ei tarvitse olla omaa laturia. Toi GolfSense ja nyt tämä molemmat on tullut vian USB johdolla että siitä sitten lataa. Olen ladannut ne iPhonen laturilla kun siinä on sama liitäntä ja hyvin toimii. 🙂
Mutta löysin siitä miinuksenkin, eli se nauha mikä tulee kehonympäri on kiinteä eikä sellainen normaali missä on joku klipsi millä kiinnitetään. Vähän on hankala vetää päälle mutta veikkaan että toi taas pysyy paremmin paikalla. Tämä siis jää nähtäväksi osoittautuuko hyväksi vai huonoksi. 
Testasin jo auraamalla kotitien Mönkkärillä, 44 min, 259 caloria ja keskisyke 86 bmp ja maksimis 136 bpm. Maksimit tuli siitä kun lapparoin talon edustan puhtaaksi. 🙂
Mutta joo, nyt sitten mittaillaan ja kerätään dataa. Pitää aluksi kerää sitä että pääsee tekee vähän analysointeja. Hauska myös alkaa seuraa että laskeeko vai nouseeko kunto. 🙂 Vanhuus ei tule yksin. 
-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *