Kenttäarvostelu: Barcelona El Pratt

Kenttäarvostelu; Golf El Pratt

El Pratt on mielenkiintoinen golfkohde Barcelona lähettyvillä. Kaupungista noin 25 km, siinä aamuruuhkassa kun ajelin niin aikaa vierähti noin 40 min. Se mikä oli hassua, et kun kaupungista lähti ajamaan poispäin niin oli ruuhkaa. Ei itse kaupungissa vaan sieltä ulos. Esim keskellä moottoritietä missä ei ollut liittymiä, liikenne eteni aalloissa. Ajettin noin 500m-1km ja sitten pysähdyttiin paikalleen noin 25 sec ja taas sama. En ole koskaan samallaista kokenut missään, jotenkin tuntui että ei paikalliset osaa ajaa moottoritiellä. J

 
Kuvaa klubin pääovesta.
 
Ennakkoon kuulin, että kentän löytäminen voi olla haastavaa. Nokia Here Drive opasti hienosti ovelta ovelle, mutta siinä kun viimeisiä mutkia tehtiin, niin oli se aika pujottelua. Ajettiin yhden koulun vierestä ja toisen pihalla käännyttiin ja mutkiteltiin.  AK-Matkat lähetti mulle etukäteen voucherin greenfee:stä ja sillä pääsi sisään. Klubille ajettiin hassua puiden välissä mutkittelevaa tietä, joku hieno design idea sillä on pitänyt olla, mutta ei mulle auennut. Jos nyt ymmärsin oikein niin kentällä on 5×9 reikää ja todella hienot harjoitusalueet. Range oli iso ja sen vieressä isot bunkkeri systeemit ja griinit. Kävin siinä rangella iskemässä noin 25 palloa kun sen verran eurolla sai. Pallot oli aika perus range munkkeja ja mitat oli jostain ihan muualta mitattu. Koska mä tiedän että mun Wedge ei mene 150m. J Olisi hienoa jos menisi.

Olisin halunnut pelaa The Open kentän, joka ymmärtääkseni on se kenttä millä ET kisat pelataan. Laittoivat mut pelaamaan Sinisen kentän. Ei siinä valittamista, bägi selkään ja rohkeasti kohti ekaa väylää. Väylä oli todella hyvässä kunnossa ja kunnon ruohossa, väylä bunkkerit oli aika kurjassa kunnossa, mutta taas griinibunkkerit oli hyvässä vedossa. Näytti siltä että Barcelonassa on tullut vettä viimeaikoina ihan kunnolla. Oli vähän hassu fiilis kun siinä pitkän tauon jälkeen oli taas tiillä seisomassa ja pitäisi väylään osua. Rangella vetelin jokusen avauksen ja ne oli positiivisen laadukkaita. No tämä ei ollut, aika vahva blokki vasemmalle mutta osui puuhun ja kimposi takasin kentälle. Siinä hetken mietin että mitähän tästä tulee. J No ei muuta kuin lisää iskuja ja bogilla lähdettiin liikkeelle. Väylät oli kauniita, oli todella kiva käppäillä ja kattella maisemia. Jokaisella väylällä oli viisi tiipaikkaa, ja siinä kun kattelin niin esteet oli kyllä jokaiselta tiiltä pelattu edessä, hienosti suunteltu kenttä. Griinit oli leikattu ja hiekotettu sellaisella todella hienolla hiekalla. Vaikka griinit oli hiekkaiset niin pallo rullasi todella pitkälle ja piti hyvin linjansa, harmi että tuli todella monta huonoa puttia, vedin paljon putteja kainaloon, en siinä kyllä yhtään keksinyt miksi. Mutta mitä sitä ressaa, olin kentällä pelaamassa marraskuussa. J

Peli sujui ihan mallikkaasti ja pari raippaa lähti niin vihaisesti, että piti ihan mittailla laaserilla, että kuinka hirmuisen pitkälle se meni. Mulla oli joku viisi draivia mitkä meni melkein 300m. En yleensä tollaisia lyö ja sitä mietin mistähän ne tuli, mutta ei niitä takaisinkaan saa joten niillä mennään. Oli siellä vastapainoksi muutama aivan karmee draivi, että hyvä että pysy tällä planeetalla.

Sinisen kentän kiertämiseen kantobägillä meni noin 2,4h joten aika ripeesti kiersin kentän. Ei mun tarvinnut etsiä palloa ja yhtä tuplaa suurempaa ei tullut, joten ei siihen kauheesti aikaa pidäkkään mennä. No siinä kattelin aikataulua, että jos saan nopeasti lähdön, niin ehtisin vetää vielä toisen rundin. Kauhee nälkä ja kehossa alko vähän tuntua bägin kantaminen ja kävely pitkästä aikaan. Eikä mitään, cädäriltä uusi aika, sämpylä baarista pussi sipsejä, pari bissee ja banaani ja uutta kenttä kiertämään.

Tällä kertaa pääsin pelaa The Open kentän. Se oli sitten hieno, griinit oli tuunattu kunnolla ja ne oli liukkaat, väylä oli leikattu hienoiksi ja sama suunnittelu selkeesti jatkui. Esteet oli aidosti edessä ja joutui vähän aina tiillä miettimään että mistä lähetään pelaa ja mitä yrittämään. Openissa selkeesti väyläbunkkerit oli enemmän patamaisia ja niistä ei kyllä pitkälle lyöty. Kiltisti vaan otettiin maksut vastaan ja tultiin poterosta pois ja jatkettiin matkaa. Open kenttä oli selkeesti pidempi, todella monta pitkää PAR 4 väylää ja osa oli vielä melkoisen kapeita. Onneksi raippa oli melkoisessa iskussa ja paukuttelin hienoja draiveja kenttään. Kuten sanoin niin muutama jopa yllätti lentämällä melkoisen matkan. Siinä samalla missailin pari griinit ja oli hauska kun ei oikein odottanut lähipeliltä sen kummempaa niin monet chipit ja pitchit oli todella hyviä, ei vaan että sain aika lähelle pallon pelattua vaan että ne oli juuri sellaisia kun ajattelin.

Tässä oli The Openin 10 tii, Oli hieno avauspaikka joten pakkohan siitä oli kuva nappasta. 🙂 Oli Par 5 väylä, löin väylän oikeaan reunaa avauksen ja hyssellä puiden oikealta puolelta griinille. 🙂 YES, iigeli puttia pukkas, no varma PAR kortissa. 🙂 Morjensta mitä putteja.
Tossa just mietin että en tainnut tänä kesänä tehdä yhtään iikeliä. No ehkä ens kesänä tulee sitten enemmän. J
 
Pelin jälkeen löysin klubin yläkerrasta ravintolan ja pitää sanoa että oli aika pettymys. Halusin bissen ja burgerin ja se oli huono.  Bisse oli maitolasillinen, vaikka ison tilasin ja burgeri ei ollut kovin koppanen. Liha oli ihan hyvää mutta aika surkee suoritus. Et ei sinne kannata ainakaan ruuan takia mennä. J

Mitäs siinä, sitten huristelin palauttaa autoa ja kämpille suihkuun ja takas iltavuoroon messuille. Onneksi messuilla oli teemana October Fest joten sain sieltä vähän ruokaa ja juomaa.

Yhteenvetona; hieno kenttä, loistava kokemus, helppo päästä perille ja hinnaltaan kohtuullinen. Mulle pelit makso 29 egee per rundi. Tiiajat joustavia ja cädi oli todella ystävällinen. Niin ja pitää sanoa että AK-Matkat hoiti varaukset ja systeemit todella hyvin. Suosittelen lämpimästi tutustumaan heidän tarjontaan.
 

Pitkän päivän päätteeksi kävelin metrolta Hotellille ja siinä vastapäätä oli sämpylä baari, joten kävin hetken istahtamassa. Se kyllä kannatti. 🙂

Ja taas aamulla pirteänä kohti uutta messupäivää.  

-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *