Mikkelin KuntoKarkelot 2016

Heips.

Aikaa sitten näin ilmoituksen Mikkelin Kuntokarkeloista ja joku vielä puhui niistä positiivisesti. En nyt muista ihan tarkkaan miten se meni. No minähän tietenkin innostuin sitä heti ja valmistauduin ilmoittautumaan, Sain vielä Rouvankin innostumaan ja ilmoittautumaan mukaan.

Jotenkin jäi sellainen mielikuva että kisaa mainostettiin, mukavana ja aloittelija ystävällisenä kilpailuna, sellainen leppoisa ensimmäinen kilpailu. Toki voi olla että aika kuultaa muistot. No ei mennä siihen sen enempää, saatiin Nimet listalle ja paikat kisoihin.

Vähän lähempänä alkoi tulla paljastuksia lajeista ja selvitä kisan todellinen luonne, ei se ollutkaan ihan niin aloittelijoille suunnattu. Tai varmaankin CrossFit kisaamisen aloittaville, veikkaan että mä ymmärsin paketin väärin. No mitäs siinä, nimi on listaan laitettu niin siitä ei peräännytä. 🙂
Meidän Boxilta oli kisaan tulossa kokonainen neljän hengen tiimi ja pari kannustajaa.

Muutama ajatus kannustamisesta. Fanittaminen ja kannustaminen on iso osa monia lajeja, oli sitten joukkue tai yksilölaji, tästä aiheesta voisi puhua vaikka kuinka. Mutta kaikissa lajeissa on omat säännöt miten fanitetaan ja kannustetaan. Esim ei Snooker matsissa fanit ei huuda ja velloa rauhattomasti kun taas Jalkapallo/Lätkä tilanne on snadisti erilainen. No CrossFit on myös erilainen, mutta se mikä oli hauskaa huomata että kisaajat stemppas myös toisiaan. Näin vahvasti en ole mielestäni muissa lajeissa tälläistä huomannut. Jotenkin mun on vaikea kuvitella lätkämatsissa että vastustajalle mennä kehuu sen lämärii tai koriksessa toisen harhautust+heittoa? Mut näissä kisoissa ainakin kisaajat ja toisten kannustajat kannusti hienosti ristiin toisiaan. Se oli musta todella makeeta huomata.  Urheiluhenki / HerrasMies käytös puski mulle läpi todella voimakkaasti.
Mä diggasin sitä todella paljon, paljon samoja piirteitä kun golfissa.
Oli miten oli, ehdottomasti haluan mennä jatkossa kisoihin joko osallistujana tai sitten vaan kannustamaan, oli se niin makeeta. Ehkä kumminkin kisaajana, on sitä kilpailuviettiä sen verran tonne vereen laitettu. 🙂

Tossa mietin että miten tästä kertoisin, mutta päätin nyt niputtaa ajatukset siinä järjestyksessä kun ne tulee. Et jos ei maistu, niin en ota vastuuta. 🙂

Jonkun arvonnan perusteella mä olin aina radalla 10, tai sitten ne oli internetistä kattonut että niin pieni mies kyseessä että laitetaan tonne perälle. 🙂

Matka kuntokarkeloihin siis alkoi siitä ilmoittautumisesta ja yksi innokas boxilainen varasi hotellihuoneen hotellista jota itse en olisi valinnut, sanotaan nyt näin. Ruoka on aina ollut mulle lähellä sydäntä niin tämä hotelli ei tälläisiä esim tarjoa. HITTOLAINEN! Joten rakas, melko suuri kylmälaukku otettiin taas esille. Se boxi on muuten reissannut sitten joka paikkaan ja nähnyt ties mitä.

Hotelli Puolikuu oli siis melko edullinen, mutta mitään palveluita siinä ei ollut. Pitää kyllä sanoa että varaaminen, majoittuminen ja huone kuviot toimi todella hyvin. Huone oli siisti ja tilava, vessaankin uskalsi mennä ilman släpäreitä. 🙂 Sen puolesta voin kyllä lämpimästi suositella.

Vähän tollanen taiteellinen kuva pääsi muodostumaan. 🙂

No ennen tätä kaikkea oli aika laittaa eväät kuntoon, että jaksaa temmeltää eikä pääse nälkä yllättää. Joten rakas boxi esiin ja ruokaa mukaan.

Ilman aamukaffea hommasta ei tule mitään. Ostin tossa aikaa sitten tällästä proteiinikaffea. Ideana että aamujumpalle kun menee niin vetäsee tälläsen eikä perinteistä kaffea. Jos vaikka jaksaisi vähän paremmin. Anyway, toi on musta todella hyvää, joten purkki mukaan ja maistelee hyvvee kaffee. 

No boxiin haettin kaikkea syötävää S-Marketista, lihapullaa, vissyy, banskuu, leipää….. Kunnonlla ruokaa, aamiainen, lounas ja vähän päivällistä. 🙂 Niin että jaksaa. 
Toi boxi on siitä hyvä että se toimii verkkovirralla ja auton pistokkseesta. Eli kaikkia voipainen. 🙂
Tässä vielä sellainen hauska sivujuonne että mun #Paskis hajos ja piti viedä se huoltoon odottamaan korjausta joten sain sellasen piene VW Polo millä olisi pitänyt lähtee kinnaa Mikkeliin. No muitten autoon tuli peruutus osallistujalta ja hyppäsin sitten yhteiskuljetukseen. Ja kyllä, mun boxi vei suurimman osan tavaratilasta. 🙂
PikkuAutoFarmari!  🙂
Elämästä pitää nauttia joten aina pitää syödä hyvin, sattumoisin Mikkelissä oli joku Street fest menossa ja siellä oli tuttu ja turvallinen Texas kärry mukana. Ei voinut olla suorittamatta laadun tarkkailua. 

Toi Burgeri oli niin tajuttoman hyvää! 🙂
Okei, kyllä mä vielä söin toisen Possu Burgerin ihan vaan että ei pääse energiat loppumaan. 🙂
Goisii ja aamusta kisaamaan. 
HAHA! Illan tankkaaminen oli sen verran tukeva että ei ollut kovinkaan aamulla nälkä, joten vähän kevyemmällä lähettiin likkeelle. 
Sit vaan kisainfoon. 
Siinä ne lajit on.
1. Laji oli kahvakuula, leuanveto ja T2B.
2. 800 m Esterata juoksu
3. 50kg tangon kanssa jumppaa. 
Pitää nostaa järjestäjille hattua, ne veti todella hienosti kisat läpi ja kaikki toimi hyvin. INfot, lajit, Tuomarit ja muut. Jos nyt jotain pitää keksiä valitettavaa, niin lounaan kana oli vähän kuivaa. 🙂 Mut sekin pitää oikein keksiä. 
Kisa kenttä ja Info. 
Infossa käytiin kaikki lajit läpi ja laji strandardit. Tällee ekoissa kisoissa, niin oli kyllä hyvä että kaikki kerrattiin. Muutamista liikkeistä en ollut ihan varma. 

10 rataa oli rakennettu ulos. Ulkojumpassa vähän huoletti keli, Foreca oli luvannut että IP tulisi vettä, mutta onneksi se kiersi taistelualueen ja päästiin kuivana vetää. Toinen mikä oli hyvä että oli pilvistä meikä aurinko paahtanut täysii meidän päälle. 

Tässä kuva naisten jumpasta. 
1. Laji oli miehille, 4 min aikana 24kg kahvakuulalla rive + työntö, kuula maahan ja käden vaihto x 20.
Seuraava steppi oli tempaus 20kg kuulalla x 20.
Sit leuanveto & T2B vuorotellen jos olis kuulista jäänyt aikaa, no jäihän sitä. 
Seuraavaksi oli 5 min aikaa tehdä kolmen trusteria, eli saada maksimi kolme nostoa yhdellä kerralla. Painoa ei saa laskea maahan välissä, jos esim viimeinen epäonnistuu niin koko suoristus hylätään. 
No muut kisaajat oli melkoisesti isompia kun minä. Joten tein eka 40kg perus tuloksen ja sitten kun jäi aikaa niin tein vielä toisen 50kg. Jos olisin vielä hetken huilinut niin ehkä se 55kg tullut, mutta en alkanut repii. Muut teki kummnkin joku 30kg enemmän, et ei olisi tulokseen vaikuttanut.
Tämä kahvakuula vähän jännitti, koska en ole aikaisemmin tehtnyt noin painavilla kuulilla ja sen mitä testailin lämpässä niin se tuntui todella painavalta. 🙂 Joten mun tavoite oli päästä vaan ajassa läpi, ja pääsin. Olin niin iloinen että unnohdin seuraavan noston. Onneksi jokaisella oli oma tuomari ja kun olin lähdössä veke niin ystävälliseti muistutti että vielä olis tekemistä. 🙂
2. Laji oli 800m Armeijan esteratajuoksu, 400m radalla, eli kaksi kertaa juostiin ja aika laskettiin yhteen.  En ole koskaan aikaisemmin moista juossut joten oli aika jännää mennä tutustumaan rataan. Kierrokset juoksin 4:12 ja 4:07. Molemmilla kerroilla vähän sähläsin muutaman esteen kanssa ja sitten taas muutaman esteen lensin läpi. Joten olen ihan tyytyväinen suoritukseen. 
3. Laji oli sit se mistä en uskonut selviäväni hengissä. 50Kg on mulle vaan aika iso paino kyykätä paljon toistoja, kyllä mä muutaman teen ja oon tehnyt parit 65kg mutta paljon on eri asia. 
Eli homma meni seuraavasti 50Kg tangolla.
 21 Maastavetoa
7 WallBall 10kg pallolla
15 Etukyykkyä
7 WallBall 10kg pallolla
9 Rinnallevetoa riipusta
7 WallBall 10kg pallolla
6 pystypunnerrusta
7 WallBall 10kg pallolla
9 Rinnallevetoa riipusta
7 WallBall 10kg pallolla
15 Etukyykkyä
7 WallBall 10kg pallolla
21 Maastavetoa
7 WallBall 10kg pallolla
Oli siinä tekemistä, ja aikaraja oli 13 min. Kunten sanoin niin toi 50Kg on mulle aika paljon tälläsessä jumpassa mikä ottaa aika paljon jalkoihin, varsinkin kun mun koivet on kyllä niin rimpulat. 
No nyt se hauska juttu tästä vikasta lajista. No katoin siinä muitten suorituksia ja kyllä se näytti painavalta muillekkin mutta kyllä mua pelotti oma suoritus. No kävin vähän juoksee ja menin siitä lämppään sitten vähän valmistelee. Ajattelin että teen nyt vähän toistoja että en riko paikkoja. Voi morjesta, mä sain tehtyä 2 kyykkä ja yhden punnerruksen. ARMOA!!! siin muut veteli siinä toistoja ihan miten vaan ja jumppas vaikka kuinka. Siinä kohtaa mä ihan oikeasti mietin että mitä mä täällä teen? Mä oon niin väärässä paikassa. 
No meidän kuulutettiin jonoon valmiina menee kisaamaan, Onnneksi mä sain ihan huippu tyypin tuomariksi!!! Mua pelotti ja hävetti että mä vaan alistun sen tangon alle.  No tuli kuulutus että menoksi, kysyin mun tuomarilta että sopiiko jos jatkan juoksua ja meen suoran kotiin, Ei kuulemma käy. Mut siinä hölkätessä kisaradalle. 

No juoksin omalle radalle, mutta siinä se kilpailuvietti alko tulla esiin, jotain hassua kehossa tapahtu koska katse fokusoitu, monet äänet katosi ja olin valmis jumppaan.
Mavet vedit putkeen, kaikki pallot lätkään, etukyykyt tein hitaasti 3×5 settinä, pallot lätkään, rivet 5 ja 4 settinä, pallot lätkään, pystypunnerrsu 2×3 settinä, pallot lätkään, rivet taas 4 ja 5 settinä, pallot lätkään ja lopuksi kaksi etukyykkyä. Aika loppu. Mut mä en tiedä mistä se voima tuli, sanoisin että se Suomalainen Sisu ja tappion pelko tuli niin paljon läpi että tanko liikku. Mä olin ihan tyhjä suorituksen jälkeen, ei yhtään voimaa yhtään missään. Pitää edelleen toistaa itseäni, Tuomari oli ihan paras, se koko ajan puhui ja varmisti että ei tule turhia suorituksia. Ihan paras!

Siinä jumpassa tuli tehtyä oma ennätys, en ole koskaan tehnyt tuolla painolla noin paljoa. Aika huikee fiilis oli. Vaikka olin oman ryhmän toiseksi viimeinen niin olin jokaisessa lajissa ylittänyt omat tavoitteet, tehnyt omat enkat niin ei voinut olla kuin super tyytyväinen päivään.  Ehdottomasti ilmoittaudun uudestaan jos vaan järjestää ja toivottavasti järjestää! Suosittelen kyllä muillekkin, siinä tulee iso hiki ja mahtava fiilis!

Siitä sitten kotiin ja seuraavat pari päivää oli muuten kroppa aika kipee ja ihan törkee nälkä. 🙂 Joten taas oli hyvä syy syödä hyvin. 🙂

Mutta sellainen keikka Mikkelissä.

Iso kiitos järjestäjille, hieno juttu, lisää tälläisiä!

-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *