Miksi Opetus?

Tämä on asia mitä minulta on monta kertaa kysytty ja aina musta vastaus on ollut vähän hassu.

Mulla on sellainen hassu fiilis, sellainen positiivinen lataus, ei Endorfiiniä, Ei Adneraliini vaan joku muu. En osaa sanoa mikä se on, en pysty tunnistaa sitä, ehkä se on Rakkaudesta lajiin.

Mennään ajassa taaksempäin, silloin monta kuun kiertämää sitten mun veli tuli kertomaan että on ollut golfaamassa appiukkonsa kanssa. Mietin että homojen hommaa, mutta sitten pääsin vanhempien mukana silloiselle KOFF “hallille” lyömään golfpalloa, halli oli siellä Kivenlahden teollisuusalueella, ennen kun sinne tuli se kupla.
Muistelisin että vuosi oli jotain 94-95, Vaikka me taoimme palloa siihen pari metrin päässä olevaan pressuun niin se jotenkin kiehtoi minua. Silloin noin 15v vanhana olin vähän vanha aloittamaan golfin jos ajattelisi että pääsisi Tour pelaajaksi. Mutta se Golf purasi, mulla on edelleen muistikuvia kuinka jo silloin monesti mietin että miten musta tulee parempi. Miten, paljon mun pitää treenaa että musta tulee parempi. Ehkä liikuin väärässä porukassa tai sitten mä en vaan tajunnut, veikkaan jälkimmäistä. 🙂 Mutta silloin paljon laskettiin tunteja, paljonko treenaa.

No siitä sitten monien asioiden jälkeen kyllästyin Golfiin ja menin töihin, sillä tiellä ollaan edelleen.
Työelämässä tuli tilanteita missä mentiin asiakkaitten kanssa Golfaa. Siitä se taas alkoi. Golf alkoi sykkiä sydämmessä. En mä tiedä onko se vaan Golf vai se moninaisuus mikä siihen littyy, mutta jokin siinä kiehtoo niin kauhiasti.

No siitä sitten monta asiaa eteenpäin päädyin apuopeksi muutamelle GreenCard kurssille, jokin siinä sytytti. En sitä sen enempää jäänyt miettimään, mutta se jäi alitajuntaan. Aloin pikkuhiljaa taas treenaa ja tunkkaa swingiä. Mulla oli hieno ajatus että kun tulee 30v mittariin niin meen pelaa Audi Tour kisoja. Pari kävin pelaa ja huomasin että oli ihan paska. No okei, ei se ehkä ihan noin rajusti, mutta en sillä tasolla millä halusin. Lisää treeniä. Kun piti mennä lisää pelaa niitä kisoja niin aina oli joku duunimatka tai vastaavaa että en päässyt osallistumaan, eikä aikaakaan ja huomasin että olin ilmoittautunut Golf Ohjaaja kurssille.

Käytyäni viikonlopun ohjaaja kurssin koko kuvio valkeni minulle. Ihan oikeasti nautin siitä että pääsin ohjaamaan ja pitää tunteja.
Tässä palaisin vähän normiduuniini, jos en paljoa valehtele niin veikaan että olen pitänyt miljoona presentaatiota, isoille ja pienille yleisöille. Harjoittelemalla paranee, veikkaan että mun ekat oli aika huonoja esityksinä, ehkä asia oli kumminkin hyvä. Tämä ollut ihan loistava koulu kulkea läpi. Toki Firma tarjonnut paljon koulutusta, eikä se ole haitaksi ollut. Veikkaan että olen ollut onnistunut esityksissä samasta syystä, tykkään “opettaa”. Nyt kun miettiin niin ehkä ole ollut pedagogisesti lahjakas tai jotian, mutta jotenkin se on ollut aina niin luontaista. Eräs kolleega sanoi; Sulla ei taida olla mitään Stage pelkoa? Mulla ei ole koskaan ollut pelkoa esiintyä ja ehkä se näkyy luonteessa aika vahvasti, harvemmin olen se ryhmän Ujo. 🙂

Siitä kun se ajatus selkeni niin kolusin Golfliiton kursseja ja olen nauttinut siitä suunnattomasti. Toki ollut melko haastavaa saada duunit sovitettua kuvioon, onneksi Boss ollut joustava ja ollaan saatu kaikki sovittua ja duunit on ollut aina tehty.

Pitkän johdannon jälkeen takaisi kysymykseen; Miksi Opetus?
Usein kun keksutelee Golfareitten kanssa niin Golfilla on melko iso “rooli” heidän elämässä. Se voi olla missä muodossa vain, mutta vaikuttavassa. Olen monta kertaa sanonut että Rekrytointi pitäisi aina olla Golfkierros, koska kierroksen aikana pelaaja joutuu käymään läpi ylämäet ja alamäet, se sujuu ja se ei suju. Sitä selittää tai on selittämättä. Harva meistä pystyy vetää roolia 4h ja pelaa golfia roolin mukaisest?

Kumminkin, kun olen pitänyt tuntia ja se oppilas kokee oivalluksen, näkee valon tai mikä onkaan. Se ilme, se hehku silmissä se fiilis se kaikki.
Siksi musta on niin makee opettaa Golfia. En varmasti tiedä paljoakaan golfista, Voiko siitä koskaan tietää? Mutta se että mä pystyn vaikuttaa sen henkilön, ryhmän päivää, viikkoon ja ehkä koko kesään positiivisesti maksaa sen vaivan. Joskus kun tulee palautetta pelaajilta niin tuntuu että koko elämä on parempaa.
Golf on niin hassu laji, se on helppoa ja vaikeaa samaan aikaan, oikeudenmukaista ja väärää.

Mutta kyllä, se että Sun päivä, viikko, viikonloppu, kuukausi ja kesä on parempi, siksi mä opetan golfia. Ehkä tämä kuulostaa niin hullulta, mutta minkäs sitä peittelee. Vielä pitäisi keksiä että miten palautteella lyhentää asuntolainaa, no ehkä se päivä vielä koittaa.

Mutta tämäkin kesä vedetään tunteja Leppävaarassa Continental Golf Parkissa, joten tuu nykäsee hihasta jos näet tai on kysyttävää. Ei mulla ehkä heti ole vastausta mutta lupaan selvittää. 🙂

Loppusanoiksi; Tänään sain niin makeeta palautetta että oksat pois sanoisin vielä että melko odottamattomalta taholta, se oli hienoa. Kyllä tuli hieno fiilis.

-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *