Pelejä ja tulevia pelejä

Hello

On taas muutama Super Kuu mennyt kun viimeksi mitään kertoilin.
Tänään ajattelin purkaa ajatuksia omista peleistä.

Golf on siitä hassu peli että siinä pelin tulokseen vaikuttaa niin moni asia. Usein sanotaan että pallo pomppii kaikille samalla tavalla, niin ei, ei se oikeesti pompi. En tiedä mikä fysiikka siitä päättää mutta eri tavalla se aina pomppaa. Golf on myös siitä hassu että ainioista ellei ainoa laji missä olosuhteet muuttuu kesken kilpailun.
No tässä tullaankin siihen että Rangella kaikkien on helppo olla hyviä, satoi tai paistoi. Juhannuksena paljon Appiukon kanssa puhuttiin golifsta ja se ei viitti käydä talvella hallissa eikä kesällä rangella kun se on kuulemma liian helppoa ja kaikki sujuu.
No olen aika samaa huomannut omassa Rangeilussa, siellä se pallo lentää niin hyvin ja saan useimmiten sellaisia lyöntejä kun tällä hetkellä “Osaan”. Monesti ennen peliä kun käynyt Rangella vähän lämmittelee ja availee kehoa niin se homma vaan toimii. Monesti miettinyt että nyt tulee kiva peli. Kunnes se eka avaus on jossain ihan ranskassa. 🙂
Mutta tässä se hauska tuleenkin, on myös monta pelejä joissa se peli sujuu heti ekalta. Esim olin Kytäjällä pelaa muutaman duuniasiakkaan kanssa ja ensimmäisen neljän reijän aikana osuin jokaiseen väylään jokaiseen griiniin ja olin hyvistä paikoista puttaa Pöröjä, kaikki jäi reunalle killumaan eikä pudonnut. No vähän se turhautti mutta oli erittäin kivaa peliä. Kunnes siinä visotella ajattelin että vetäsen Wood3 bunkkerin yli ja siitä matka jatkuu. Vedin ihan törkeen Blokki Slaissin vasemmalle peloton. TÄH!!! Mistä tollanen tulee yht’äkkiä? No ei se mitään, sellasta satuu. Mutta vedin toisen ihan identtisen. Argh… NO siihen tuli sitten ISO luku. Sitten heti seuraavalla peli jatkui kuin mitään ei olisi tapahtunut.  Kelaa vähän. Mulla oli etuysillä 8PAR:ia ja 7 pöröputtia ja yksi erittäin iso luku. 🙂

Mutta ehkä tämä tässä Golfissa juuri kiinnostaa, hyvin harvoin rangella tuollaisia roiskaisuja tulee.
Tai jos miettiin US Openia niin Stricker veti siinä PAR 5:lla Out-of-Bounce ja sitten raudalla soketin. Ihan uskomatonta, mä uskon että itse siinä tilanteessa se soketti voisi vaikka tulla, mutta ei sen pidä sellasta tehdä.

Mikä tästä pelaamisesta sitten tekee niin vaikean? Olen jonkun verran lueskellut noitten Mentaaliheebojen kirjoja ja kyllä kun asiaa miettii niin mulla on mielessä tuhat ja miljoona asiaa menossa koko ajan. En mä sille mitään voi, yritän vain saada se “älämölön” pysyy taustalla ja keskityä jokaiseen lyöntiin. Onko se sitten vastaus? Veikkaan että oikeaa vastausta ei ole mutta pitkä debatti saataisin aikaiseksi. 🙂

No takas pelaamiseen. Olen menossa ensiviikolla PGA Mestaruuskisoihin, en mä oikein tiedä mitä mä siellä teen, mutta haluan mennä kokeileen miltä se oikea kilpailu taas tuntuu. No kyllä tuntuu, mä oon tuntenut sen jo koko juhannuksen. 🙂 On se hassua miten alkaa pikkuhiljaa jännittämään peli. Mikä siinä jännittää? Eihän se ole sen vakavempaa, Mun tulos kentällä ei vaikuta kenenkään nälänhätään, se ei muuta mun duunia eikä se vaikuta mun kavereihin, tai ei pitäisi vaikutta. Ellen mä sitten munaa itteäni oikein kunnolla ja muutun isoksi mulkuksi. No en tätä pidä hirveän todennäköisenä vaihtoehtona. Maailmassa on ties kuinka monta Kiinalaista ja niitä ei kiinnosta mun tulos. Eli mikä siinä jännittää? En mä tajuu, kai se on itsensä voittaminen ja muut. Entä sitten?
Turha alkaa ennustaa mitään, oma tavoite on selvitä tästä tunteesta, nauttia golfista ja saada pallo peliin. Siellä on kumminkin ihan eri jätkät jotka pelaa oikeasti kilpailusta. Toivotaan että joku sellainen tulee ryhmään niin voi seuraa huippu golfia vierestä. 🙂

No tätä kilpailua varten menin viimeviikolla mukaan PGA Challenge kilpailuun. Se on hauska, ainakin mulle. En mä usko että siinä kukaan niin hirveen tosissaan sitä ottaa. Voi siitä muutaman euron voittaa. No siinä Rangella lämmittelin ja olin puttailee hyvissä ajoin. En ole Vihdissä pelannut koko kesänä jotne hyvä hakea vähän tuntumaa. Puteissa mä olin kyllä vauhdeissa aika kuutamolla.En oikein saanut niitä kohilleen.  Mutta siinä rangella vetelin ihan hyviä perus lyöntejä sellasta pientä draw kierrettä pukkas ja ajattelin että tämä ihan kurjaa ole.
No lähettin pelaa ja siinä heti toisellä väylällä chippasin sisään. -1 tulos ekan kahden jälkeen. No ei se vielä mitään tarkoita. Mut sit kolmosella siinä tiiboxin vieressä etittiin palloa ja ne huusi että lyö vaan. Voi morjens, mä menin ihan pakettiin kun pelkäsin että tapan jonkun. Vedin sitten ihan paskan avauksen ja droppeja tuli, mutta kukaan ei kuollut. Mielummin pallo kuin henki. 🙂 Eli se pörö kuitattiin siinä.
No siinä pari väylää mietin asiaa, vaikka ei olisi pitänyt. Sitten homma alkoisaa sujua, otin yhden 3 puttia mutta muuten menin ihan perus, väylä + griinin ja pari puttia. 
9-10 välissä pidettiin snadi tauko ja luin duunimailit, koska odotin asiakkaalta viestiä. Asiakkaalta oli tullut viestiä ja se oli positiivinen, eli homma etenee. Ihan huippua. Mä olin niin innoissani että en saanut oikein ajatusta golfiin. Siinä sitten seikkailin koko kentän alueella mutta kummakseni huomasin olevani -2 neljän pelatun väylän jälkeen. TÄH! mistä toi nyt tuli. Mutta niin  se vaan meni.

Ei se mitään sellaista telkkari golfia ollut, mutta se pallo vaan meni sisään ja oli vähän säkää mukana.  No loput voittekin arvata, draiveri seikkaili aika laajasti ja monta droppia loppuun.  Se mistä tykkäsin niin jos avauksia ei lasketa niin mä osuin hyvin palloon. Joten pitää sieltä jotain positiivista kaivaa. 🙂

Tällästä vähän hassua Golfia on pelattu tänä kesänä. Esim kerran olin pelaa Hirsalassa ja tein 14 pari melkolailla putkeen mutta sitten alkoi pakka leviämään ja levis aina niin että drop ja iso tulos kortissa.

Onko se niin että tekniikka ei ihan ole vielä niin kunnossa että se jaksaisi toimia koko pelin ajan? Vai onko se että fysiikka loppuu kesken ja ei jaksa pysyä kasassa koko pelin ajan?
Vai onko  se niin että mä vaan alan miettimään asioita ja vaikka en haluisi niin se siellä alitajunnassa möyrii?

Siksikö mä oon usein hyvä rangella? Vai olenko?

Mut se mitä mä koetan tässä kertoa on että pelin pelaaminen on ihan eri asia kun se mitä tekee rangella tai videolla. Peliä oppii pelaamaan vain pelaamalla paljon. Kyllä mä siihen uskon, sanokoot muut mitä sanoo. Jos kilpaileminen kiinostaa, niin sitten vaankisoihin pelaa ja hake kokemusta. Mitä enemmän pääsee tilanteisiin että voisi vaikka voittaa tai jotian niin sitä paremmin niissä oppii olemaan, kokemuksen kautta.

No anyway, ensiviikolla on kiva päästä pelaa Hienolla kentällä joka varmasti aivan huippu kunnossa ja siellä on paljon hyviä pelaajia. Rohkeesti vaan pelaamaan peliä lyönti kerralla ja katsotaan sitten pelin jälkeen mitä kortti sanoo. Niin se pitää yrittää pelaa ja saada homma aikaiseksi. Se mikä tuosta tekee vielä hauskempaa on että pelaan samojen jätkien kanssa kuin silloin junnuna. No ei ne kaikki mutta samoja tyyppejä siellä ole. Huikeeta päästä taas pelaa, no ne on paljon parempia kuin minä tällä hetkellä, mutta varmasti voin pari väyllää viedä ja saada muutaman päänahan. 🙂
Kävin ostaa pari uutta golfhanskaa ja tusinan palloja, joten eiköhän mä selviä. Toivotaan että keli pysyy hyvänä.

Pelasitte sitten millä tasolla tahansa, niin golfissa voi periaatteessa saada vain parilyöntiä kerralla, muuten se on vain yksi lyönti, ja jokaiselle tulee niitä huonoja lyöntejä. Tossa mun hienossa filosofiassa on dropit mukana.

Toivottavasti ei ollut liian sekavaa. 🙂 Kentällä voi sattua mitä tahansa ja paljon sellaista mihin itse ei voi vaikuttaa, niihin pitää vain oppia suhtautumaan.

-Nakki

Ps. Hyvää Juhannusta Myöhässä.!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *