Reenillä muutoksia

Totta se vaan on.

Vanhanakin voi oppia uusia juttuja. Kyllä se niin vaan on. Tässä on nyt talven aikana ollut oppilaina enemmän vanhempia pelaajia ja pelaajia jotka on pelannut pitkään. Todella usein sitä kuulee pelaajilta että ei enää tässä iässä. Tai on aikoinaan opetellut väärän tavan lyödä tai jotian muuta vastaavaa.
Mä kyllä sanon että hieno valehdella itselleen, koska oli pelaaja minkä ikäinen tahansa niin kyllä se voi swingiään muuttaa, vaikka olisi pelannut kuin kauan.
Olin oppimisen luennolla ja siellä muistaakseni Kalaja oli puhujana ja hänellä oli musta aivan loistava kommentti asiaan.” Ei ole pois-oppimista vaan on erilaisia tapoja tehdä asioita. Esim se usein kuultu “väärä swingi”, niin sen voisi ajatella että Swingi on Kirja. Ja Se Kirja on luettu, aika ottaa hyllystä uusi kirja. Ei siis mitään pois-oppimista vaan aletaan tekemään hommaa uudella tavalla”. Musta toi oli ihan loisto homma. Ihan samaa tulee työelämässä usein puhuttu asiakkaiden kanssa että jos ei muuta tapoja toimia niin mikään ei muutu. Hullut vain ajattelee että jos teen joka päivä samat jutut että se joku päivä olisi erilaista? Ei se ole, ehkä olosuhteet muuttuu mutta samaa shittiä se on.

No tätä samaa idea käytettiin oppilaiden kanssa talvella ja sovittiin että opetellaan uusia asioita. Ei pois oppimista vaan uusi tapa pelata golfia. Tästä tuli palon debattia ja kaikki koki ajatuksen helpottavan reenaamista ja sitä että mitä tehdään. Ei tarvinnutkaan rinnastaa vanhaan tai miten eroaa vanhasta, vaan uusi tapa tehdä.

Samaa ajatusta olen oma swingin hiemisessä käyttänyt, ja nyt selkeesti kahden vuoden työ alkaa näkyä. Lyön palloa selkeästi pidemmälle, pallo lentää korkeammalla ja mikä parasta, puumailoilla ei pelkää lyömistä. Se on mahtavaa kun pääsee lyömään aidosti PAR 5:lla toista lyntiä griinille, no tänä kesänä siinä pari kertaa olen onnistunut ja joka kerte ottanut 3 puttia. Argh…

No Appiukko jäi eläkkeelle ja alkoi keskittymään golfiin, nyt sitten oli mukana pelimatkalla ja jaksoi pelaa/reenaa todalle hyvin. Mä vähän yllätyin, jotenkin ajattelin että se vaan köllii klubilla ja nautiskelee, paskat, siellä se veti meidän kanssa 6 päivää ja 8,5 kierrosta golfia. Ihan huippu suoritus. No Appi on jatkanut reenaamista, monena aamuna kun olen ajanut Kurk:n ohi niin siellä se on ollut pelaamassa. Mä oon niin kade, joutuu ite ajaa duuniin ja se vaan golfaa. No toisaaltaan se on jo työt tehnyt, mulla on vielä muutama vuosi jäljellä. No anyway, nyt se oli edellisen virman golfkisoissa minne seniorit saa tulla mukaan, niin Appi meni ja voitti kisan! Kelaa vähän, se jakso, malttoi ja reenasi. Nyt se paukuttelee tasasesti draiveja kentälle, opetteli puttaamaan suoraan ja i6:lla kömpii menemään. Ei se mitään pitkiä vetele mutta tasaisesti ja omaan tasoitukseen nähden juuri kuten pitääkin. Mä oon niin ilonen sen puolesta. Mutta vaan esimerkki että vanhanakin voi muuttua ja mä tiedän että Appi ei varmasti ole koskaan aikaiseemin reenannut, se on vaan pelannut.

Aamulla olin pelaa yhden toisen oppilaan kanssa, ja kyllä sieltäkin tuli paljon palautetta kun vaan maltaa pysya uudessa kirjassa niin peli sujuu. Ja kyllä näytti toimivan, mä hävisin 4:llä pisteellä. Hittolainen, menin tekee 17 reijälle tuplan ja siihen se päätty. Par:t molemmille vikalle ja turpaan tuli. Mutta mä mielelläni häviän tollaselle joka oikeesti on tehnyt duunia muuttaakseen tapoja ja sitten vielä malttaa noudattaa sitä kentällä. No revanssia odotellessa niin sitten mä vien. 🙂

Aamupeli oli huikea, nyt se omakin duuni alkaa tulla esiin. Lyöminen on todella Stediä ja on siellä välillä lapsuksia mutta Stediä. Yksi ihan Ranskaan lyöty pallo mutta muuten oikein tasaista. Löin kaksi par 5:sta kahdella griinille ja 3 puttia. Lyöminen alkaa olemaan niin että saan lyötyä suoraan ja Draw kierrettä tarvittaessa. Mutta lähipeli on hyytynyt ihan täysin pitkiä reenatessa, joten nyt pitää ottaa lähipelitalkoot ja mennä reenaa sitä. Koska se on ainoa millä mä saan kesällä rikottua Herra PAR:n. Ja kyllä lyönnit siihen antaa myöden, chippi ja putti pitää saada terävämmäksi niin alkaa pirkot kolista. Tänään oli pari kertaa pallo ihan reunalla mutta ei. Joten ei tästä masennuta, siellä oli paljon hyvää ja vaikka hävisinkin niin hävisin selkäsuorana. 🙂

Siis lähipelireeniä, uusia kirjoja hyllystä ja sitten taas kentälle koettaa. Niin se vaan menee.
Reenaamalla voi tehdä muutoksia oli sitten pelannut vähän tai paljon.

Nyt sitten vaan kaikki nauttimaan päättäreistä ja nauttimaan lämpimästä kesästä.

Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *