fbpx

Taiston tasoitus

Tämä onkin sitten vähän erilainen blogiteksti.

Taiston tapasin monta vuotta sitten, en nyt ole ihan varma vuodesta, mutta hän tuli vaimonsa kanssa golftunnille ja siitä se yhteinen taival sitten alkoi. Ilmeisesti tykkäsi opetuksista kun aina tuli takaisin.
Taisto on siitä hauska golfari, että hän ”kuluttaa” golfia oikein urakalla, veikkaan, että hän lukee kaikki golfjulkaisut viikon aikana ja katsoo kaikki youtubeen ladatut videot. Koska välillä Taisto soittelee ja esittää niin visaisia swingi kysymyksiä, pitää vaan sanoa, että en tiedä, selvitän palataan asiaan. Tämä on siitä ollut hauskaa, että olen joutunut selvittelemään monta erinäistä asiaa mitä ei olisi ehkä omatoimisesti tullut tutkittua, et siinä mielessä hyvin paljon olen itse oppinut Taistolta.

No reilu vuosi sitten Taistoa alkoi lähipeli ahdistaa, tai ehkä enemmänkin sen puute. Ollakseni rehellinen Taistolla ei oikein ollut aavistustakaan lähipelistä. Kaikki golflehtien säännöt oli mielessä, tee sitä, tee tätä, ole näin ja sitten vielä tuonne. Taiston kanssa sitten sovittiin, että korjataan se, ja koska Taisto on uskollinen Golffari niin halusin kokeilla jotain erilaista, en uskonut, että Taistolle voi vaan asettaa mailaa käteen antaa ohjeet, vaan meidän piti jotenkin erilailla luoda uusi suden lähipelimailaan ja koko lähipeliin. Toki perusteet on perusteet ja ne pitää saada paikoilleen.

Moi!
Olen Taisto (nimi muutettu). Kaikki alkoi siitä kun tapasin pro:n nimeltä Teemu (nimi ei muutettu).
Olen golfannut jo pitkään vaihtelevalla menestyksellä. Minulla on kaikki ominaisuudet huippu golfarik-si; Olen suurinpiirtein saman ikäinen kuin Tom Watson, painan saman verran kuin John Daly puls-kemmillaan ja yhtä notkea kuin Juan Angel Himenez. Sikaria en polta, mutta viskiä kuluu John Daly tyyppisesti jonkin verran. Kaikki muu golfissa sujui jotenkin, mutta se lähipeli; Pidä ranteet jäykkänä, kiihdytä osumaan, lakaise ja mitä näitä nyt on kuolemattomia lauseita. Sitten päätin pyytää apua luotto Pro:lta, Teemulta. Kaveri purjehtii paikalle ja sanoo, että laitetaan sun lähipeli kuntoon. Hoh hoijaa, mikänkähän kuolemattoman lauseen meinaa antaa ja yhtääkkiä muuttaa kaiken? Kuvitteleekohan Pro:t että ne on jotain Sateentekijöitä?
Mitä sitten tapahtui, on jäänyt minulle hieman mysteeriksi. Ensin Teemu väänsi väkisin grippini ja lähtöasennon uuteen uskoon niin, aluksi ei hammasharja meinannut pysyä kädessä ja sitten niitä treenejä. Muutaman harjoituskerran jälkeen Teemu ilmoitti pitävänsä lomaa ja matkustavansa ulkomaille.
JES; saisin pitää mailasta kiinni niin kuin haluan. Sovimme jo Teemun kanssa seuraavat treenit kolmen viikon päähän ja olin toivottelemassa hänelle hyviä lomia, kun sain kotitehtävän. Kaksi viikkoa pitää treenata lähipeliä, mutta yhden viikon ajan minun tehtäväni oli pitää mailaa kädessä 24/7. No eihän siinä mitään tehdään kuin ope käskee, vaikka kyllä vähän mietin että onko tässä mitään järkeä. No omat hankaluutensa se tietenkin toi. Paikallisessa kyläkaupassa porukka toljotti monta kertaa kunnes yksi ryhtyi puhemieheksi ja kysäisi, että mikäs se on kesäasukkaalla mukana? Tähän vastasin että Perjantai. Kun menin kirjastoon, niin virkailija tuli sanomaan, että ei tänne saa tuoda golf mailoja mukana. Vastasin hänelle, että koirien, skeittilautojen ja tupakoiden tuonti on erikseen kielletty, mutta ei mikään muu. Pitkän harkinnan ja tutkiskelun jälkeen pääsin sisäl-le 60 asteisen wedgeni kanssa.

Kesä -18 meni, treenit loppuivat ilman merkittävää muutosta lähipelissäni. No, ehkä hieman vähemmän kylkkäreitä, vähemmän selkeitä huteja griinistä, mutta muuten peruspeliä…
Kevät -19; Pelaamaan pääsee jo maaliskuun lopussa. Tää tuntuu ihan erilaiselta. Chippi lähtee kauniissa kaaressa ja pallo jää griinille, kerta toisensa jälkeen. Pystyn lyömään korkeita, matalia, rullaavia ja välillä onnistun pysäyttämään pallon. Minulle on tullut lähipeli. Mitä on tapahtunut? En osaa sanoa; Kysykää Teemulta. Tätä kirjoitettaessa on tasoitukseni laskenut 3,5 (15,0) ja tavoite olisi tuplata tuo vielä tänä kesänä.

Viimeisin tasoitus.

T: Taisto