Trackman + 10mph?

On siitä taas hetki mennyt kun viimeksi blogailin, mutta harvinaista kyllä, ei oikein ole ollut mitään sellasta mistä hirmuisesti blogailla. Onneksi nyt on taas vähän sattunut ja tapahtunut.

Tälle talvelle mulla oli taas hienoja ajatuksia miten alan jumppaa ja kaikkea, no kyllä se alkoikin ja kävin jonku 6-8 kertaa salilla ja sain sen hyvin rullaa. Sitten tulikin kunnon lunssa ja näennäisesti kauhia kiire. Sinne siis jäi se jumppa, no nyt taas kun kesä alkanut kurkistaa niin saanut vähän otetta itsestä ja päässyt nyt pari kertaa taas jumpalle. Tänään  olisi taas tarkoitus mennä ja saada hiki otsalle.

Talvella en ole pitänyt tunteja kuin ihan muutamia hassuja. Pari vaki oppilasta on joiden kanssa olen aina v-loppuisin käynyt treenaa tunnin, se on ollut mielenkiintoista nähdä miten paljon voi kehittyä, tässä olen käyttänyt videoita, ennen ja jälkeen. Yksinkertainen metodi mutta musta ainakin toimii. No siitä sitten tuli tarve näin talvella saada vähän dataa että minne se pallo menee, koska siihen edessä olevaan verkkoon on helppo osua mutta mitäs sitten?

Kuulin sitten että Ronkaisen hallilla voi vuokrata TrackMania joten otettiin sieltä paikka varaukseen kone päälle. Ohhoh mitä lukuja, hyvä että mentiin. TrackMan on siitä hauska että se antaa niin paljon dataa että sillä saa itsensä ihan solmuun. Joten aluksi kannattaa touhuta sellaisen kanssa joka jotain laitteesta ymmärtää. Kun laitteen kanssa on vähän pelannyt niin aika simppeli sitten lukea lukuja, ihan sellaisella perus ”määrällä” selviää. Ei niitä kaikkia parametrejä tarvitse tuoda esille.

Siitä sitten seurasi joka vuotuinen mailanpäänopeuden metsästämien, koska jotenkin kuvittelin että kun ei tee mitään niin asiat paranee. J No ei oikeasti, on se vaan niin että asiat muuttuu tekemälle. Vaikka itse en ole päässyt talvella reenaa niin olen kumminkin vähän mailaa kotona heilutellut ja kovasti swingiä pohtinut. Aika kivasti on ajatuksia tullutkin ja ehkä vähän jopa oma ajatus omasta swingistä myös yksinkertaistunut. Mutta tosiasia on edelleen se että lihasmuisti ja ajastus on eriasia, joten pitää päästä reenaa ettää voisi edes vähän saada kentällä aikaiseksi.

No tästä sitten suoraan ajatusten kanssa Rinkuun pelaa etuysi 15.3. iltapäivällä. Oii hieno +8 astetta ja aurinko paistoi. Se oli hienoa päästä kävelee kentälle. Vaikka siellä oli talvigriinit ja tiipaikat niin ei haitannut. Palloa ilmaan ja nautiskelee. No nyt sitten mun uuden swingi ajatuksen kanssa mitä en sen enempää reenannut niin yllätyksekseni osui palloon. Vielä ihan mukavasti, aluksi se oli vähän duffailua ja sellasta hapuilua, mutta sitten parin väylän jälkeen alko tulla osumia. En nyt tiedä lensikö se pallo pidemmälle kuin aikaisemmin, mutta sanoisin että paine ja lentokaari oli parempi.

No nyt sitten päästään takaisin TrackManiin, kun oltiin siellä Ronkaisen hallissa lyömässä, Rinkun rundin jälkeen, niin jotenkin sitä kuvitteli että pallo olisi lentänyt pidemmälle. J Hassu tuo ihmisen mieli.  Mutta se mikä oli, niin palloon osuminen oli parempaa, tulo suunta oli parempi ja muutenkin pallo oli paremmassa kontrollissa.  En siinä nyt yrittänyt mitään tiettyjä lyöntejä vaan ihan tavallisia vetoja.

Tässä alla vähän grafiikkana dataa minkälaisia vetoja siellä oli. Kuten kuvista huomaa, niin mailasta puuttuu sellainen 10mph vauhtia.  Olen myös päättänyt sen saada, joten mulla on nyt ajatus kuntosali ja tekniikka treenistä ja postaan tänne taas lisää juttua kun etenee.

Siis julistan kadonneen 10 mph metsästyksen alkaneen. J

Alla olevat kuvat on Tiistailta Peltomäki Golfista kun olin siellä ystävän kanssa 2h mäiskimässä erilaisia draivereita.

 

Yllä on kuva mun omasta preferenssistä ja mitä perus lyönneissä tykkään seuraa. Jos taas olisi kyseessä Pitch tyyppiset lyönnit niin paljon vähempi riitää.

Eli vasemmalla näkyy että löin i5, spooni ja driver ja sen vieressä luku, eli kuinka monta lyöntiä on kussakin

Datan olen laittanut itselleni niin että vasemmassa alareunassa laatikoissa on nopeudet, keskellä dataa pallosta ja oikealla sitten lopputulokset. Eli millä vauhdilla lähettiin, mitä osumassa tapahtui ja mikä on lopputulos. Ei tämä mikään suositus ole mutta musta aika selkee tapa lukea dataa. Kuvissa taas on leveys. Korkeus ja pituus.

Kuvassa on nyt sitten mun puu-3:lla lyödyt neljä lyöntiä. Hyvin kuvsta näkee että yksi oli duffi, noin 160m ilmassa ja kolme oli sitten enemmän mun normi lyöntejä.

Mulla on vähän tendenssi lyödyä draw tyyppistä lyöntiä puumailoilla. Kuten kuvasta näkeen niin kaksi on oikealla ja yksi oli vain suora, eli pallo tyypillisesti lähtee linjasta vasemalle ja palaa sitten vähän linjan toiselle puolelle. Okei, noin vähällä määrällä on paha sanoa tyypeistä, mutta tunnen itseni ja lyöntini aika hyvin ja olin jo kohta 2h takonut koneeseen. Kuten näkee niin mun puu-3:n mailanpäänopeus on aika hidas, jote ei se pallo pitkälle voi lentää. Fakta on se että vaikka kuinka tuunaisi, jos ei mailassa ole vauhtia  niin ei siellä mitään tapahdukkaan. J Joten taas se mystinen 10mph. Jos se lyönti tollasena pysyy ja sen vähän yli 200m ilmassa pääsen spoonilla tiiltä liikkeelle ja tollaseen 10m haarukkaan niin sillä pelaa oikein kivaa golfia koko kesän. Haasteita tulee sitten enemmän kun mennään takatiille pelaa, kun joutuu koko ajan lyömään niin isolla mailalla.

Tässä vielä Driverilla lyödyt viisi palloa. Sama kaava toistuu, yksi pallo vähän vasemmalla ja loput samassa nipussa vähän oikealla ja lentokaari suht samallainen.

Nämä drivet on lyöty mun omalla mailalla, testailin Pego:ssa muitakin ja löysemmällä varrella sain enemmän vauhtia lapaan, mutta hajonta oli paljon suurempi.

Kun löin draiverilla ”mukavasti” niin tuossa on tulos, eli sellanen 96-98mph lavassa vauhtia ja lento noin 225m ilmassa, ei mikään erikoinen, mutta jos se tossa pysyy niin loistavaa golfia tolla pelaa.

Kun löin kovaa niin sain 99-102mph vauhtia mailaan ja taas muiden ”lukujen” kurissa pitäminen oli vaikeampaa. Paras taisi olla ilmassa 240m ja total 264m, mutta niitä oli yksi. Kun yritin lyödä lujempaa niin sain hetkittäin 3-5 pallon nippuja missä ilmassa pallo lensi noin 232m ja 248m oli total, eli jos vertaa ylläolevaan niin ilmassa pidemmälle, rullia vähemmän ja totaalissa vain pieni ero. Toisaaltaan se auttaa jos pitää jonkun Bunkkerin yli päästä, mutta muuten mukavasti lyötynä oli oikein toimiva.

Nyt siis tavoite on saada tuolle mukavalle vedolle se 10 mph lisää lapaan vauhtia. Koska silloin saan sen 230+ m ilmassa niin sanotuksi standardiksi ja tämä sitten mahdollistaa esim takatiiltä kun pelataan vähän helpompia avauksia eikä tarvise aina lähteä niin kaukaa lyömäään toista lyöntiä.

Helppohan tässä olis perustella että kun on lyhyt ja kaikkea, mutta paskat, Rory taitaa olla samallainen  pätkä mitä itse ja se paiskaa aika paljon pidemälle palloa, joten olisi se siis tehtävissä. Okei, ehkä vähän väärä verrata itseä siihen.  

Mutta sellasta, Suomessa on paljon TrackMan osaajia, joten jos yhtään kiinnostaa saada omista lyönneistä lukuja niin suosittelen varaamaan tunnin ja mennä tutkii lukuja. Se on aikas mielenkiintoista ja näitä voi taas sitten verrata myöhemmin otettuihin lukuihin. J

Hip hei, nyt pitää alkaa tekee perheen aamiaista, ne herää kohta.
-Nakki

Paikat mitkä mainittiin:
www.hlrgolf.fi
www.pego.fi
www.trackman.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *