fbpx

Vauhtia mailan lapaan!

Näin siinä pääsi käymään. Nimittäin mailanpään nopeus on kasvanut sitten viime Kesäkuun. Kesällä kävin kolleegan luona mittaamaassa omia lukuja Trackmanilla ja ne oli aikalailla sitä mitä oletinkin. Minulle tuli tunne että pallossa on ihan liikaa spinniä ja siksi halusin nähdä lukuja, mutta näin ei ollut, pallon lähtökulma oli vain vähän korkea ja siksi pallo kävi melko korkealla.

Alla kuva  Rauta 7 lyönneistäni, jotka hyvin tyypillisiä omalla kohdalla:

Pallo lensi 145m-155m ja mailanpäässä nopeutta keskiarvoltaan 84 mph.

Alla kuva draiverin tuloksista, joiden osalta samankaltaisia tuloksia.  

Pallon lentomatka 220m ilmassa ja lavassa vauhtia noin 100-102 mph. Ei kovin pitkiä avauksia, mutta riittäviä,  jos pelaa esimerkiksi keltaiselta tiiltä.

Kauden loppupuolella myin mailat ja keskityin kehonhallintaan ja fysiikan parantamiseen muutaman kuukauden kun pelikausi oli muutenkin ohi. Samalla opiskelin lisää voimantuotosta golfissa ja miten kehon pitäisi liikkua, jotta saisin lisää lapaan vauhtia. Esimerkiksi Mark Bull 3D ja TPI Power Level 2. Tästä sitten tein itselleni ohjelman, jota olen seurannut viikkokausia.

Saimme Pingin kanssa välinesopimuksren aikaiseksi ja toimimme jatkossa valtuutettuina Ping- tuotteiden jälleenmyyjinä. Oli siis aika mennä opettelemaan Ping mailojen räätälöintiä ja samalla räätälöidä itselle uudet mailat. Mailat tuntuivat todella hyviltä, en ollut aikaisemmin Pingin mailoija käyttänyt. Uusien rautojen iBlade, Glide 3.0 wedged ja Heppler Tyne 3 putterin pitäisi tulla Joulukuun toisella viikolla kotiin.

Parasta tässä sessiossa oli se, että samalla löin ekaa kertaa palloa sitten sen jälkeen kun myin omat mailat. Kas kummaa ilokseni huomasin, että lapaan oli tullut noin 6 mph lisää vauhtia. Keskimäärin jokainen maili, minkä sain lisää vauhtia lapaan, tarkoittaisi noin 3 yardia lisää mittaa lyöntiin. Toki pitää muistaa, että pallon lentoon vaikuttaa niin moni muukin asia, mutta pidetään tämä yksinkertaisena. Periaatteessa sain siis 18 yardia lisää mittaa rautaseiskalle.

Tästä sitten innostuin harjoittelemaan ja testasin lisää uusia opittuja asioita. Miten ne opit toimisivat itselle swingiteknisesti? Sanoisin että taitaa toimia.

Omalla analysaattorilla (GC Quad) sain nyt keskiarvoksi tälläisen luvun.

Kun katsoo laitteen vasenta yläkulmaa, saan keskiarvoluvksi 94 mph Ping iBlade i7:lla. Minulla on siis reilun 3kk aikana noussut mailanpäännopeus noin +10mph eli saanut 30 yardia lisää mittaa lyönteihin. Kuten sanoin, ei ihan noin yksinkertainen, kuten kuvasta näkyy. Tuo lyönti osui aika alareunaan –> huono smash –> Lyhyt lento.

Tästä innostuin testaamaan draiverilla ja lainasin Pro Kosken Ping G410 draiveria, aluksi maila heilui noin 108 mph, sitten 113 mph ja parhaat vauhdit mitä sain aikaiseksi 118 mph, en katsonut minne pallo lensi, keskityin vain vauhdin tuottamiseen. Jos pallo lähtisi optimaalisesti  voisin sanoa lyöväni palloa pitkälle. 😊

Onneksi on koko talvi aikaa alkaa harjoitella, katsotaan miten tämä jatkuu. Kovasti kiehtoisi saada rautaseiskalla 100 mph tulokseksi. Voi olla että 100 mph on liian kunnianhimoinen tavoite.

Palataan aiheeseen kun saan lisää harjoituksia tehtyä.

-Teemu

78 Comments

Comments are closed.